Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Aleksandra, nisam dijete ali možda i ja kupim jednu knjigu. Bilo bi fino naučiti Bosančicu
U moru negativnih vijesti ova je za svaku pohvalu
Bolje da uče Goticu jer su svi natpisi po njemačkim željezničkim stanicama i institucijama napisani na njoj he he
Ne diraj mi ništa od 1200 godišnjeg postojanja BiH,da vam ne bih HEBAO mamicu.Ovo je svim fušmanima BiH.Vozdra.
"Aleksandra Nina Knežević (Sarajevo, 1973) je diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na odsjeku za grafički dizajn. Radi kao freelance designer i kao dizajner i ilustrator naslovnica za knjige za mnoge izdavačke kuće širom Bosne i Hercegovine. Trenutno je na magistarskim studijama na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu." Sarajevska Kija Kockar sada u zvanicnu biografiju može da doda da je i autor novog pisma za Bošnjake
@Generalova_radnja Ako ne srbuje, odma' ne valja.
Vrhunski! Svaka čast!
ove "umjetnice" mogu da izgledaju uvijek mlado jer u životu nikad ništa realno ne rade...
Bravo Nina, svaka cast.
Ćiro Truhelka, hrv. arheolog i povjesničar umjetnosti prvi daje naziv ovoj ćirilici - bosančica ili hrvatska ćirilica. Pojavljuju još i nazivi: harvacko pismo (D. Papalić), rvasko pismo, arvatica, arvacko pismo (Povaljska listina iz 1655.), bosanica (S. Zlatović), bosanska azbukva (I. Berčić), bosanska ćirilica (F. Rački), hrvatsko-bosanska ćirilica (I. K. Sakcinski), zapadna ćirilica (S. Ivšić), poljičica, poljička azbukvica (u narodu Poljicâ - F. Ivanišević)...
@Croatinho Rvacki dinosaurusi, rvacke amebe...poceli ste kao vlasi da bastinite laz kao vrlinu i drzavni interes, oladi bolan.
@Croatinho Ubiste se vi i muslimani prisvajajuci cirlicu, ali cim je vidte u blizini, pokusate da je unistite. Sta mislis zasto? Smesni pokusaji koji su se mogli odrzati samo u tom kratkom periodu druge polovine XIX veka.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dusmani BiH na sedativima