{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Napretkov trio Magis u Bošnjačkom institutu

19.6.2013. u 10:30
0
0
Napretkov trio Magis u Bošnjačkom institutu
0
Napretkov trio Magis u Bošnjačkom institutu
Trio Magis
JU Sarajevo art organizuje koncert Napretkovog trija Magis u petak, 21. juna, u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića u 19:30 sati.
Magis je umjetničko-obrazovni sastav, a čine ga akademski muzičari: Ivana Papišta Ostojić violina - viola, Boris Lončar violina i Dario Vučić klavir - orgulje - čembalo. Trio je osnovan radi podizanja muzičke kulture u Sarajevu i BiH, prezentacije BiH van njenih granica, te zbog njegovanja djela kako stranih, tako i domaćih kompozitora ozbiljne muzike. Za svojih deset godina postojanja, Napretkov trio Magis održao je zavidan broj koncerata po gradovima Bosne i Hercegovine, te je istu u najljepšem svjetlu predstavio i svojim koncertima u Zagrebu, Beogradu, Rimu i Ludwigsburgu.

Na programu će biti djela koja su komponovali G. F. Handel, J. Haydn, B. Godard, M. Balihodžić i I. Karača.

Trio je osnovan krajem maja 2003 godine kao trio Magis u sastavu: Boris Lončar, Dane Zorzić i Dario Vučić. Nakon odlaska Daneta Zorzića iz BiH u trio dolazi Ivana Papišta, a od 09.09.2006. trio se pripojio HKD Napredak i od tada nosi naziv Napretkov trio Magis.

Trio je osnovan radi podizanja muzičke kulture u Sarajevu i BiH, prezentacije BiH van njenih granica, te radi njegovanja djela kako stranih, tako i domaćih kompozitora ozbiljne muzike.

Za svojih deset godina postojanja, Napretkov trio Magis održao je zavidan broj koncerata po gradovima Bosne i Hercegovine, te je istu u najljepšem svijetlu predstavio i svojim koncertima u Zagrebu, Beogradu, Rimu i Ludwigsburgu.

Ulaznice po cijeni od 5 i 10 KM se mogu rezervisati i kupiti u JU Sarajevo art, telefon 033/216-167.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: