Počiteljska priča
0

Najljepši prizori Počitelja u čast Danu nezavisnosti BiH

Sarajevo-x.com
Salim Obralić, Tvrđava u Počitelju
Salim Obralić, Tvrđava u Počitelju, ulje, 1974.
U galeriji "Roman Petrović" u Sarajevu ovog ponedjeljka u 18.30 sati otvara se izložba "Počiteljska priča" na kojoj će biti izloženi neki od najboljih radova eminentnih bh. likovnih umjetnika nastajali u likovnoj koloniji Počitelj protekle četiri decenije.

Izložbu priređuje Udruženje likovnih umjetnika BiH, a "Počiteljska priča" od ove godine ulazi u redovni program i njom će umjetnici obilježavati Dan nezavisnosti BiH.

"U postavci izložbe se nalaze vrijedni radovi iz fundusa Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj sa signaturama čiji se vremenski raspon proteže na četrdesetak godina. Zajedničko ovim djelima je inspiracija vezana za čaroliju i ljepotu Počitelja i izuzetan likovni kvalitet. Nadamo se da ćemo ovogodišnjom izložbom Počiteljska priča, pored obilježavanja važnog državnog praznika, na najbolji način uvesti još jedan izrazito kvalitetan program u likovni život Sarajeva i BiH", kaže o izložbi Admir Mujkić, predsjednik ULUBiH.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, a u galeriji "Roman Petrović" moći će se pogledati do 6. marta. Do otvaranja, na našem portalu pogledajte neke od radova koji će se naći na ovoj izuzetnoj izložbi.