Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Još da ste nam pojasnili po kojem je kriteriju postala najbolja bibliotekarka" Prema izboru casopisa "Library Journal", tj. izboru citalaca tog casopisa. Jer drzave koje postuju obrazovanje i kulturu, imaju takve casopise, a u drustvima u kojima je vecina pismenih, takvi casopisi imaju i publiku.
Otkako sam se odjavila s Facebook-a, imam mnogo vise vremena, pa i za citanje knjiga. Procitam oko 8 knjiga mjesecno, od toga su jedno 4 knjige strucna literatura, a 4 beletristika, sto i svakom preporucujem. Primijetila sam da mi je i izrazavanje mnogo bolje, kako pismeno, tako i usmeno, a rjecnik bogatiji.
@jebim ...va.la.hi, k'o i tvoj..
...rekao bih, ipak kombinovano :)...glagoli, vremena...mada, može i pravorijek...
Commi, pusti sad pravopis! Reci mi kako ti je djecko?
Commi, kaze se "kojem", a ne "kom".
Commi, nismo se IZGUBILI u gramatici, nego u PRAVOPISU.
...a na kom jeziku ?
@reader Ono sto si ti napisao je PREZENT (sadasnje vrijeme) od glagola PRIMJECIVATI. Npr: "Primjecujem da je reader nepismen i neobrazovan."
...primećujem da ste se pogubili u gramatiKi...
E, moj reader, infinitiv je bezlicni glagolski oblik i u ovom slucaju glasi: "PRIMIJETITI".
Mala digresija - glagol primjetiti se naravno pise bez i kada se radi o infinitivu. 1. Ja primjecujem. 2. Ti primjecujes. 3. On/ona/ono primjecuje. 1. Mi primjecujemo. 2. Vi primjecujete. 3. Oni primjecuju.
Mislim da vjezba pravopisa ne bi tebi skodila, draga Sylvia. Evo za pocetak: 1. Ja sam primijetio/la. 2. Ti si primijetio. 3. On/ona/ono je primijetio/la/lo. 1. Mi smo primijetili. 2. Vi ste primijetili. 3. Oni su primijetili.
Aleksandar Hemon je kralj. Kad se pomene njegovo ime ustane se.
@biblo ...momak, smiješno je, najblaže rečeno, kritikovati nekoga ko je čitav život posvetio knjizi...tehnološko obrazovanje, u kontekstu opšte kulture i duhovnog nivoa pojedinca, nema ama baš nikakve veze...inače bi u suprotnom, gologuzze šmizle sa fb bile intelektualna referenca...
@reader: bravo reader, nastavite i dalje s citanjem. takodjer, preporucujem i pisanje kao vjezbu - npr. rijec "primjetila". pozdrav!
Ova je najbolja bibliotekarka 2011. god. A moze li mi neko reci ko je najbolja bibliotekarka 2012. god? Nisam ove godine gledao Bibliotekijadu posto je bila Olimpijada. I, za kraj, sta o svemu ovome misli Dzeko?