|

Na salonu knjige više od 100 izdavača iz BiH, Hrvatske i Srbije

Na salonu knjige više od 100 izdavača iz BiH, Hrvatske i Srbije
0
F
FENA
9.12.2010. u 13:43
0
komentara
0

dijeljenja
Na salonu knjige više od 100 izdavača iz BiH, Hrvatske i Srbije Foto: Sarajevo-x.com
Zimski salon knjige koji se ove godine održava šesti put u organizaciji TDK Šahinpašić bit će otvoren od 13. do 24. decembra u prostoru Collegium artisticuma.
Tim povodom danas je upriličena pres-konferencija na kojoj su se obratili Tajib Šahinpašić, direktor Collegium artisticuma Strajo Krsmanović i karikaturist iz Srbije Predrag Koraksić.

Šahinpašić je rekao da će na 1.200 metara biti postavljena 62 štanda na kojima će izlagati više od 100 izdavača iz BiH, Hrvatske i Srbije.

On je naglasio da je izdavačka produkcija u regionu smanjena zbog finansijske situacije.

Kad je riječ o pratećim promocijama Salona bilo je riječi prije svega o naslovima koje će predstaviti Šahinpašić.

Tako će se kao novi naslovi ove izdavačke kuće tokom Salona predstaviti : "Islamska umjetnost -arhitektura slikarstvo, kaligrafija, keramika, stakla i tepisi "autor Luka Mazzati, "Mali rječnik nostalgije" autora Mile Stojića, Englesko-bosanski rječnik. Već je postalo uobičajeno da za svaki Salon knjige Šahinpašić objavi i novu knjigu Nure Bazdulj-Hubijar.

Ove godine je to roman "Sjećanje na plava brda".

Kad je riječ o drugim izdavačima Šahinpašić je rekao da će vjerovatno Salon kao i svake godine pratiti ad hoc promocije.

Ulaz na Salon knjige bit će besplatan.

Tokom ovog salona u Collegium artistikumu bit će postavljena izložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa, karikaturiste iz Srbije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.