Kultura
6

Na daskama SARTR-a uskoro prvi bh. hip-hop mjuzikl, snimljen najavni singl

Klix.ba
Na daskama Sarajevskog ratnog teatra uskoro će biti prikazan prvi hip-hop mjuzikl "Promjena", u režiji Admira Crvčanina, studenta produkcije i mendžmenta pri Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Tim povodom i sarajevski hip-hop sastav Strava Škola uradio je spot za pjesmu "Ludilo" koji najavljuje mjuzikl.

Premijera predstave se očekuje u martu sljedeće godine, a u realizaciji će učestovovati veliki broj glumaca, plesača i muzičara. Osnovna ideja predstave je autentičan prikaz bosanskohercegovačke stvarnosti, društvene zbilje i problematike s kojom se susrećemo svaki dan. Medijski pokrovitelj predstave je portal Klix.ba.

U realizaciji spota učestvovala je i mlada plesna skupina iz Sarajeva "Street Feet Academy", koja će također biti zadužena za plesne koreografije u predstavi. Za muziku u predstavu zadužen je sarajevski producent Feđa Šolak Merakoon.

Direktor fotografije je mladi fotograf i snimatelj Arnej Misirlić, dok se za montažu pobrinuo Denis Crvčanin.

Singl "Ludilo" je ujedno i najava za novi album Strava Škole "Mujo pljuje" koji će slušaocima biti dostupan za sedam dana. Album će fanovi moći besplatno skinuti.