{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na dalekom Novom Zelandu i u Australiji veliko interesovanje za kultnu "Audiciju"

21.5.2018. u 10:36
79
7
Na dalekom Novom Zelandu i u Australiji veliko interesovanje za kultnu "Audiciju"
79
Samo nekoliko dana nakon uspješne turneje "Audicije" po Skandinaviji glumci Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Senad Bašić, predvođeni producentom Adnanom Mundžićem otputovali su za daleki Novi Zeland i Australiju.
Oni nisu imali previše vremena za odmor, ali ljubav prema glumi i izvođenju kultne "Audicije“ dalo im je dodatnu energiju da ponovo spakuju kofere.

Već u srijedu omiljeni likovi kao što su Simonida Puhalo, Majko Kjajević, Mima Šiš, Roki, Čabaravdić, Bogoljub Šaulić, Mustafa Sudžuka nasmijavat će publiku u Aucklandu.

U sklopu turneje po Novom Zelandu i Australiji „Audicija“ će gostovati još u Brisbaneu (25. maj), Sydneyu (26.maj), Melbourneu (27. maj), Adelaideu (29. maj) i Perthu (1. juni).

"Imamo već informacije da je veliko interesovanje. Ono što je značajno reći da mi ne igramo toliko koliko se na neki način dojmilo, obzirom na mjesta gdje idemo. Sad će još malo punih deset mjeseci, a mi imamo 40 predstava, ali smo zaista obišli značajne destinacije. Ono zbog čega smo svi sretni je da su predstave jako posjećene i taj fenomen Audicije još traje. Publika je jako polivalentna i heterogena. Imamo generaciju koja nas je nekada gledala, ali i djecu koja imaju 10 do 15 godina. U publici su različiti profili ljudi. To je njena najveća draž, zajedno nas gledaju univerzitetski profesori, frizerke, automehaničari, inžinjeri, hirurzi. To je po meni najveći uspjeh te predstave, da nije predstava neke kaste nego predstava koju vole svi", kazao je Emir Hadžihafizbegović koji je pozvao publiku iz cijele Australije da dođe na predstave.

Velikan bh. glumišta i direktor Kamernog teatra 55 priznaje da je da bio skeptik i nije vjerovao da će se sjajna atmosfera kada je "Audicija“ harala pet godina ponoviti.

"Publika u Skenderiji, a potom i širom regiona i Evrope me je razoružala. Nastavlja se fenomen Audicije. Nekoliko puta sam govorio da je tajna uspjeha i onda i sada ista. Mi govorimo jezikom običnih ljudi, kako oni govore u tramvaju, trolejbusu... Do tada je pozorište bilo umjetnost lijepog govorenja i onda se pojavila Audicija. To je jedan fenomen, a drugi je neka se niko ne ljuti, jer ovo nije izgovaranje neke egorečenice, ali zaista to rade dobri glumci. Da su neki drugi glumci u Audiciji nisam siguran da bi ta predstava bila tako uspješna. Radosni smo da to tako ide, ali nažalost nemamo vremena da je igramo više. Atko i Senad su profesori na Akademiji i imaju studente, ja vodim Kamerni teatar 55, Mladen ima puno obaveza u Podgorici... Ne možemo da igramo tu kultnu predstavu, tako često kako bi publika željela, ali i ovih 45 predstava u deset mjeseci je velika cifra", rekao je na kraju Emir Hadžihafizbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: