{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu nastup vojnog orkestra The Wings of Dixie

30.6.2015. u 15:09
13
19
Na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu nastup vojnog orkestra The Wings of Dixie
13
Na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu nastup vojnog orkestra The Wings of Dixie
U sklopu 2. Sarajevo Ramazan Festivala u utorak 30. juna će na Žutoj tabiji nakon iftara od 20:15 sati biti održan koncert američkog vojnog benda The Wings of Dixie.
The Wings of Dixie svojom muzikom slavi američku tradiciju dixieland jazza, a njihov nastup u Sarajevo donosi atmosferu New Orleansa - grada iz kojeg je ovaj muzički pravac i potekao.

Specijalno u povodu svog nastupa u Sarajevu sastav The Wings of Dixie uvježbao je i izvest će nekoliko sevdalinki.

Nastup grupe The Wings of Dixie na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu bit će realiziran u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta "PHOENIX – Kultura za budućnost", kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator. Projekat "PHOENIX – Kultura za budućnost" traje 18 mjeseci i dio je programa "Sarajevo 2014" kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: