Kultura
131

"Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" na sceni Narodnog pozorišta

Klix.ba
Predstava režisera Harisa Pašovića "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla'' bit će izvedena u Narodnom pozorištu u Sarajevu 5. decembra 2015.godine u 19:30h, povodom obilježavanja deset godina East West Centra.

Haris Pašović i East West Centar se u predstavi "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" ovoga puta obraćaju onome najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun.

"Humor se pokazao vitalnom osobinom našeg društva i u najtežim istorijskim periodima. Danas, kad smo suočeni sa nizom problema, naša predstava poziva heroje svih bosanskohercegovačkih šala – Muju, Sulju i Fatu – da iz njihovog ugla sagledamo našu stvarnost i razmotrimo neka rješenja", poručuju iz East West Centra.

U predstavi igraju Dženana Džanić i Saša Handžić. U filmskom dijelu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koreografiju je uradila zagrebačka koreografkinja Tamara Curić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.