{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mostovi Sarajeva" na Cannes Film Festivalu

17.4.2014. u 15:14
0
1
"Mostovi Sarajeva" na Cannes Film Festivalu
0
"Mostovi Sarajeva" na Cannes Film Festivalu
Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom objavljuje da je filmski omnibus "Mostovi Sarajeva" /Les Ponts de Sarajevo, koji su inicirali Obala Art Centar/Sarajevo grad filma i francuska producentska kuća Cinétévé te realizirali u koprodukciji sa partnerima iz Švicarske, Njemačke, Italije, Portugala i Bugarske, uvršten u zvanični program ovogodišnjeg Cannes Film Festivala.
Kratke filmove koji sačinjavaju omnibus režirali su: Aida Begić, Leonardo Di Costanza, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perišić, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec i Teresa Villaverde. Producenti filma su Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović i Fabienne Servan Schreiber.

Nakon svjetske premijere na Cannes Film Festivalu, gdje će biti prikazan u okviru programa Specijalne projekcije, film "Mostovi Sarajeva" će 27. juna vidjeti i publika u Sarajevu, u sklopu obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Slijedi i njegovo prikazivanje na 20. Sarajevo Film Festivalu, a potom će ga vidjeti i publika u kinima širom BiH.

Filmski omnibus podržale su brojne evropske fondacije i televizijske kuće, a iz BiH partneri projekta su Fondacija Sarajevo Srce Evrope, Mission Centenaire, Francuski institut u BiH i Centar Andre Malraux.

Ovaj film ujedno predstavlja i prekretnicu za Sarajevo grad filma, projekat Sarajevo Film Festivala, koji će se u budućnosti zajedno sa svojim glavnim partnerom Atlantic Grupom fokusirati na produkciju dugometražnih filmova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: