{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Sutra otvaranje Interpretacijskog muzeja

F
22.7.2014. u 13:46
9
4
Mostar: Sutra otvaranje Interpretacijskog muzeja
9
U sklopu obilježavanja 10. godišnjice od obnove Starog mosta u Mostaru, sutra će u 10:30 sati biti otvoren Interpretacijski muzej, smješten u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana u Mostaru.
MuM-Interpretacijski centar projekt je realiziran u suradnji Grada Mostara, Javne ustanove Muzej Hercegovine, nevladine organizacije "Oxfam" Italija te regije Toskana, a ukupna njegova vrijednost je oko 230.000 eura, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj u povodu otvaranja Muzeja.

Tom je prigodom istaknuto kako kako po svojoj geometriji i dispoziciji u interijeru, Muzej omogućuje harmoničan prikaz Mostara i Hercegovine te nudi novine u smislu prezentacije i interpretacije kulture i tradicije ovoga kraja, s inovacijama u tehnološkom smislu te uporabu audio-vizualnih efekata.

Flavia Donati iz Odsjeka za međunarodne odnose regije Toskana zahvalila je predstavnicima Grada Mostara što su pozvali tu regiju da sudjeluje u ovom projektu, istaknuvši kako Mostar i ta regija imaju jako dugu i bogatu suradnju kroz razne projekte, a čiji je osnovni cilj, kako je kazala, valorizacija teritorija i njegovih vrijednosti.

Direktor Muzeja Hercegovine Asim Krhan kazao je kako je, pored valorizacije kulturne baštine, cilj Interpretacijskog centra uspostaviti integralni i kulturni sustav koji će posjetitelja uputiti na sve orginalne lokacije i sadržaje.

Šefica Službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić zahvalila je svima koji su sudjelovali u provedbi ovoga projekta, kazavši kako se otvaranjem Muzeja kulturno nasljeđe pretvara u turističku ponudu Grada Mostara.

Interpretacijski muzej jedinstven je centar ove vrste u BiH koji će posjetiteljima pružiti jedno novo interaktivno iskustvo i koji će kulturno ali i turistički obogatiti Grad Mostar, istaknuto je na konferenciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: