Monodrama "Jubav u vrime kupusa" u Galeriji Zvono

Klix.ba
24.12.2014. u 09:07
0
2
Monodrama "Jubav u vrime kupusa" u Galeriji Zvono
0
Ove srijede, 24. decembra, u 21 sat u Galeriji Zvono bit će izvedena monodrama "Jubav u vrime kupusa".
Nakon uspješne premijerne izvedbe monodrame Tonke Alujević u sarajevskom The Pubu, a prije velike bosanskohercegovačke turneje, monodrama "Jubav u vrime kupusa" bit će izvedena u Galeriji Zvono.

Na predstavu su pozvani svi koji vole iskrenu, duhovitu i autironičnu autorsku ispovijest, protkanu šarmom Mediterana i bojama juga.

Zamišljena kao iskreno podsjećanje na najbolji dio u svima nama, monodrama "Jubav u vrime kupusa" iako je teatarska forma nije gluma već pripovjedanje o nečemu što nam se svima dogodilo ili događa.

"Na ovim nesretnim prostorima borili smo se i gorili za svoja prava na religiju, nacionalnost, političko opredjeljenje i seksualnu orijentaciju, za feminizam, životinje i zaštitu prirode, dok je naš emotivni život guran pod tepih, onamo gdje nikome nije mogao smetati. I sad ispada kao da ga za sve ovo, svima tužno vrijeme, nije ni bilo među nama", kaže Tonka Alujević.

Tonka u autorskoj monodrami ne tumači, sudi, kritikuje, analizira ili savjetuje, ona ne propovjeda već pripovjeda, a jedna od priča nastala je prema motivima iz ličnog emotivnog iskustva koje je podrazumijevalo zaljubljenost jednog kontinentalca koji je zbog ljubavi naučio sve ono što prosječan Dalmatinac nikad dobro ne nauči - jedriti, plivati, ploviti... Autorica nam pripovjeda o susretu nakon dvadeset šest godina, spoju dva identiteta, mentaliteta, grada i države...

Tonka Alujević je spisateljica, putopisac, avanturistica, autorica dokumentarnih emisija i TV emisija. Trenutno vodi i uređuje emisiju "Nemiran duh" na splitskom Kanalu 5. Nakon niza uspješnih projekata i tri objavljene knjige, te krstarenja po svijetu na motoru ili u najmanjem brodu, odlučila se posvetiti autorskoj monodrami "Jubav u vrime kupusa" te predstaviti je u Bosni i Hercegovini.

Večerašnje izvođenje u The Pabu na Dolac Malti ujedno je i regionalna premijera zanimljive monodrame.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: