Mnoštvo poznatih iz BiH i regije na premijeri predstave "Sjećaš li se Doli Bel"

Klix.ba
15.3.2019. u 20:28
24
32
Mnoštvo poznatih iz BiH i regije na premijeri predstave "Sjećaš li se Doli Bel"
24
1/20 Abdulah Sidran (Foto: M.O./Klix.ba)
2/20 Samer Rešidat (Foto: M.O./Klix.ba)
3/20 Svetlana Cenić (Foto: M.O./Klix.ba)
4/20 Ibrahim Hadžibajrić (Foto: M.O./Klix.ba)
5/20 Jovan Divjak (Foto: M.O./Klix.ba)
6/20 Foto: M.O./Klix.ba
7/20 Foto: M.O./Klix.ba
8/20 Kokan Mladenović (Foto: M.O./Klix.ba)
9/20 Pjer i Jasna Žalica (Foto: M.O./Klix.ba)
10/20 Foto: M.O./Klix.ba
11/20 Foto: M.O./Klix.ba
12/20 Foto: M.O./Klix.ba
13/20 Ademir Kenović (Foto: M.O./Klix.ba)
14/20 Bogić Bogićević (Foto: M.O./Klix.ba)
15/20 Foto: M.O./Klix.ba
16/20 Foto: M.O./Klix.ba
17/20 Foto: M.O./Klix.ba
18/20 Foto: M.O./Klix.ba
19/20 Nina Nešković, Vanja Nenadić i Isidora Simijonović (Foto: M.O./Klix.ba)
20/20 Alma Dautbegović-Voloder i Mirvad Kurić (Foto: M.O./Klix.ba)
Na gala premijeru predstave "Sjećaš li se Doli Bel" reditelja Kokana Mladenovića u Kamernom teatru 55 stigle su brojne poznate ličnosti iz kulturne, javne i političke scene BiH, ali i regije.
Bili su tu, između ostalih, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević, gradonačelnik Hvara Rikardo Novak, bivši predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović te bivša istražiteljica Haškog tribunala nevenka Nena Tromp koja je dans iz Haaga došla u Sarajevo samo zbog ove predstave.

Premijerno izvođenje predstave "Sjećaš li se Doli Bel" gledat će i Abdulah Sidran prema čijem je tekstu urađena predstava, Svetlana Cenić, Samer Rešidat, Ademir Kenović, Pjer Žalica, Saša Torlaković, Bane Trifunović, Tarik Filipovović, Bojan Hadžihalilović, Mirvad Kurić i mnogi drugi. Tu su i direktori vodećih teatarskih kuća iz cijele bivše Jugoslavije među kojima su direktor zagrebačkog pozorišta Gavella Dražen Ferenčina, intendant HNK u Osijeku Božidar Šnajder te upravnik zaječarskog pozorišta Vladimir Đurđić.

Predstava "Sjećaš li se Doli Bel" adaptacija je istoimenog romana Abdulaha Sidrana koji je Kamernom teatru 55 ustupio prava za dramatizaciju predstave. Premijeri predstave prethodile su intenzivne probe koje su trajale dva i po mjeseca, a Mladenović je istakao da je "Sjećaš li se Doli Bel" zapravo zajednička posveta autorskog tima i glumačkog ansambla Sarajevu iz ovog romana.

Uloge u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" ostvarili su Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Davor Golubović, Elma Juković, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Saša Petrović, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: