U prepunom pozorištu
192

Mladi zenički umjetnici vrhunski izveli prvi bh. mjuzikl "Hanka"

Piše: E. M.
Gromoglasnim višeminutnim aplauzom publike Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici završena je večerašnja premijera prvog bosanskohercegovačkog mjuzikla "Hanka" kojeg su za posjetioce pripremili članovi Omladinskog hora Zenica.

Djelo Isaka Samokovlije vjerno je večeras predstavljeno zeničkoj publici u mjuziklu koji je trajao nešto više od sat vremena, a u kojem je predstavljen život Roma onakav kakav jest.

Muzika, zabava, ples, priča o ljubavi, ništa od toga nije bio problem za članove Omladinskog hora koji su pod palicom voditelja Milenka Karovića večeras od posjetilaca izmamili višeminutni aplauz.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

“Hanka” je proizvod mladih ljudi, spremnih i sposobnih, od početka do kraja, koji su pokazali da maksimalnim angažmanom mogu napraviti nemoguće, pa na kraju biti i glumci.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nakon višeminutnog aplauza Karović se zahvalio publici na odzivu, podršci, ali i razumijevanju što su mjuzikl odgledali u miru.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Glavnu ulogu Hanke u mjuziklu glumila je Merima Mustafić, Ajdin Huskić je glumio Sejdu, Ajkunu je glumila Ajna Šabić, dok je Kerim Žuna bio u ulozi Mušana. Posebnu Faketa Salibegović-Avdagi i Sabina Kulenović koje su glumile u predstavi te instruktor plesa Semir Šerić.