Kultura
96

Mirela Laković Lela u mjuziklu "DJ Šampinjon: Vrh svijeta"

Klix.ba
Tim mjuzikla "Dj Šampinjon: Vrh svijeta" predstavio je Pčelicu i Dobru vilu - Mirelu Laković Lelu, koja igra dvostruku ulogu u prvom bh. autorskom mjuziklu za djecu i odrasle.

"Uz vrhunske vokalne i plesne sposobnosti, Mirela je "bingo" za zahtjevnu dvostruku ulogu u mjuziklu autora Muharema Vojnikovića Muhe u kojem ćemo uživati na četiri gala premijere u BKC Sarajevo 17., 18., 24. i 25. januara u 18:30 sati", saopćeno je.

"Za mene je to sasvim novo i drugačije scensko iskustvo, što ga čini još dragocjenijim, veselim se svakoj probi i radu sa ekipom! Ne znam da li ćemo osvojiti vrh svijeta, ali smo sigurno na doborom putu ka tome", kazala je Mirela Laković.

Uvjerljiva u svakoj ulozi, publici je već dobro poznata kao članica Laka benda i sestra Elvira Lakovića Lake s kojim je već snimila veliki broj hitova i zabilježila mnoštvo nastupa, uključujući i predstavljanje BiH na Eurosongu 2008. sa pjesmom "Pokušaj". Diplomirala je Komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Mirela se tako pridružila uigranom ansamblu koji čine mlada Tina Dervišević u glavnoj ulozi Dj Šampinjona, Elmir Krivalić kao Sarfo Sarfandžani, te autor i reditelj mjuzikla Muharem Vojniković koji tumači čak četiri uloge u mjuziklu; Lord Patlidžanius, Medo, Voz i Vodocijep.

Tina Dervišević ljubiteljima mjuzikla već je poznata iz popularne predstave "Briljantin" izvođene u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pred mladim tuzlanskim glumcem Elmirom Krivalićem stoji velika karijera u što ćete se uvjeriti 17., 18., 24. i 25.januara na četiri gala premijere u BKC kada će vas iznenaditi i brojni gosti i prijatelji mjuzikla koji su rado podržali ovaj, kod nas još neviđeni, performans namijenjen djeci i odraslima.

U originalnost i "zaraznost" songova iz prvog bh. autorskog mjuzikla za djecu i odrasle, uvjerit će vas, između ostalog, i pjesma "Stari voz" za koju je produciran i 3D animirani film.

Animirani film režirao je Jef Guillon, a mix i mastering uradio je Alan Omerović na muziku i tekst Muharema Vojnikovića Muhe.

Ulaznice za mjuzikl po cijeni od 10 KM potražite na portalu kupikartu.ba, a naredne sedmice i na blagajni BKC-a.