Zatvaranje vrata
309

Mikser House: Bez institucionalne podrške nismo mogli dalje

Klix.ba
Mikser House (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mikser House (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zbog finansijskih dugovanja koji su opterećivali redovno poslovanje sarajevskog Mikser Housea Ivan Lalić, osnivač i direktor ovog kulturnog centra, zvanično je potvrdio da će vrata "kuće za sve naše ljude" najvjerovatnije zatvoriti nakon 1. januara.

"Jedan veliki, ambiciozni, regionalni projekt u koji smo uložili svu svoju energiju i ljubav i sredstva nije mogao da se izbori sa finansijskim dugom iz vremena obimnih građevinskih radova koji su opterećavali redovno poslovanje Miksera. Donacije koje su otkazane u posljednji čas, pred samo otvaranje, bile su preveliki balast za naše poslovanje", saopćeno je iz Miksera.

U međuvremenu su se, kako bi stabilizirali poslovanje, obraćali na više stranih adresa, ali i raznim investitorima i institucijama.

"Kratak vremenski rok koji smo imali, kao i veliki broj programa koje smo implementirali nije nam dao mogućnost da se izborimo sa balastom iz prošlosti. Bez ozbiljne institucionalne podrške, nismo mogli dalje. Zahvaljujući gospodinu Malagiću, vlasniku zgrade, svi građevinski dugovi bit će sanirani na čemu smo mi beskrajno zahvalni. Mi bismo svakako voljeli nastaviti svoj rad, ali bez institucionalne podrške, uvjereni smo da je to nemoguće", navedeno je u saopćenju.