Sporazum o saradnji
0

FOTO / MESS i Narodno pozorište jurišaju u nove pobjede

Piše: A. K.
Na konferenciji za medije održanoj danas u Bijelom salonu Narodnog pozorišta u Sarajevu, direktor festivala MESS Dino Mustafić i Gradimir Gojer, direktor NP-a, novinarima su najavili potpisivanje sporazuma o saradnji ove dvije izuzetno bitne umjetničke institucije u našoj zemlji.
Dino Mustafić i Gradimir Gojer u Bijelom salonu Narodnog pozorišta (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Mustafić i Gradimir Gojer u Bijelom salonu Narodnog pozorišta (Foto: Sarajevo-x.com)
Direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu pozdravio je potpisivanje dugoročnog sporazuma o zajedničkim istupima ove dvije kuće. Sporazum će biti temelj na osnovu kojeg će ove institucije raditi.

Gojer je kao odličan primjer saradnje MESS-a i NP-a navodi Sarajevsku pozorišnu tragediju Peđe Kojovića, predstavu koja će biti prikazana i na Susretima pozorišta BiH u Brčkom.

Sporazum bi trebao biti osnova za realizaciju zajedničkih projekata, izložbi, filmskih projekcija. Gojer je istakao da će saradnja biti fokusirana ne samo na umjetničku i tehničku saradnju, već i saradnju na stvaranju umjetničkih iskaza.

Direktor MESS-a Dino Mustafić izrazio je zadovoljstvo sa formalizacijom odnosa koji traje već dugih deset godina. On je istakao da će saradnja pomoći umjetnički i produkcijski zaokružiti neke projekte.