|

FOTO
/
MESS i Narodno pozorište jurišaju u nove pobjede

MESS i Narodno pozorište jurišaju u nove pobjede
0
S
Piše: A. K.
9.11.2010. u 12:11
6
komentara
0

dijeljenja
Na konferenciji za medije održanoj danas u Bijelom salonu Narodnog pozorišta u Sarajevu, direktor festivala MESS Dino Mustafić i Gradimir Gojer, direktor NP-a, novinarima su najavili potpisivanje sporazuma o saradnji ove dvije izuzetno bitne umjetničke institucije u našoj zemlji.
Dino Mustafić i Gradimir Gojer u Bijelom salonu Narodnog pozorišta (Foto: Sarajevo-x.com) Dino Mustafić i Gradimir Gojer u Bijelom salonu Narodnog pozorišta (Foto: Sarajevo-x.com)

Direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu pozdravio je potpisivanje dugoročnog sporazuma o zajedničkim istupima ove dvije kuće. Sporazum će biti temelj na osnovu kojeg će ove institucije raditi.

Gojer je kao odličan primjer saradnje MESS-a i NP-a navodi Sarajevsku pozorišnu tragediju Peđe Kojovića, predstavu koja će biti prikazana i na Susretima pozorišta BiH u Brčkom.

Sporazum bi trebao biti osnova za realizaciju zajedničkih projekata, izložbi, filmskih projekcija. Gojer je istakao da će saradnja biti fokusirana ne samo na umjetničku i tehničku saradnju, već i saradnju na stvaranju umjetničkih iskaza.

Direktor MESS-a Dino Mustafić izrazio je zadovoljstvo sa formalizacijom odnosa koji traje već dugih deset godina. On je istakao da će saradnja pomoći umjetnički i produkcijski zaokružiti neke projekte.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...