{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
MESS i Narodno pozorište jurišaju u nove pobjede

S
9.11.2010. u 12:11
0
6
MESS i Narodno pozorište jurišaju u nove pobjede
0
Na konferenciji za medije održanoj danas u Bijelom salonu Narodnog pozorišta u Sarajevu, direktor festivala MESS Dino Mustafić i Gradimir Gojer, direktor NP-a, novinarima su najavili potpisivanje sporazuma o saradnji ove dvije izuzetno bitne umjetničke institucije u našoj zemlji.
Dino Mustafić i Gradimir Gojer u Bijelom salonu Narodnog pozorišta (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Mustafić i Gradimir Gojer u Bijelom salonu Narodnog pozorišta (Foto: Sarajevo-x.com)

Direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu pozdravio je potpisivanje dugoročnog sporazuma o zajedničkim istupima ove dvije kuće. Sporazum će biti temelj na osnovu kojeg će ove institucije raditi.

Gojer je kao odličan primjer saradnje MESS-a i NP-a navodi Sarajevsku pozorišnu tragediju Peđe Kojovića, predstavu koja će biti prikazana i na Susretima pozorišta BiH u Brčkom.

Sporazum bi trebao biti osnova za realizaciju zajedničkih projekata, izložbi, filmskih projekcija. Gojer je istakao da će saradnja biti fokusirana ne samo na umjetničku i tehničku saradnju, već i saradnju na stvaranju umjetničkih iskaza.

Direktor MESS-a Dino Mustafić izrazio je zadovoljstvo sa formalizacijom odnosa koji traje već dugih deset godina. On je istakao da će saradnja pomoći umjetnički i produkcijski zaokružiti neke projekte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: