{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MESS festival: Rade Šerbedžija u predstavi "Sofoklo – Antigona 2000 godina kasnije"

9.10.2015. u 12:32
6
1
MESS festival: Rade Šerbedžija u predstavi "Sofoklo – Antigona 2000 godina kasnije"
6
MESS festival: Rade Šerbedžija u predstavi "Sofoklo – Antigona 2000 godina kasnije"
U okviru 55. internacionalnog teatarskog festivala MESS, u Narodnom pozorištu u Sarajevu 11.10. održat će se premijera predstave "Sofoklo – Antigona 2000 godina kasnije“.
Osim Šerbedžije, u predstavi će nastupiti i Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Dženana Džanić, Damir Urban, Katarina Bistrović- Darvaš, Jelena Lopatić kao i studenti i studentice sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Sveučilišta iz Rijeke.

Jedan od ponosnih sponzora ovog najstarijeg festivala u regionu je i Sarajevski kiseljak. "Sa velikim uzbuđenjem očekujemo premijeru i veoma smo nestrpljivi da na djelu vidimo velikog Radeta Šerbedžiju i njegove mlađe kolege, kako izvode modernu varijantu ovog antologijskog djela, a MESS kao festival sa igrađenim kvalitetom i reputacijom dostojan je samo najboljeg. Sarajevski kiseljak je prepoznao značaj ovog festivala koji zaslužuje svaku pažnju, te odlučio svojim doprinosom pomoći u stvaranju što boljih uvjeta njegove uspješne realizacije. Nadamo se da će zajednička nastojanja svih nas potaknuti dalji razvoj kulture i umjetnosti, kao oblasti koje će unaprijediti i oplemeniti društvo u cjelini", izjavio je Davor Čičić, direktor marketinga i razvoja u Sarajevskom kiseljaku.

U Sarajevskom kiseljaku ističu da i u budućnosti planiraju biti partner inicijativa koje podržavaju proces stvaranja razvijenog bh. društva u oblasti kulture i umjetnosti, te da su uvjereni kako BiH zaista ima šta ponuditi na tim područjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: