{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mensur Porović i Hamzalija Muhić predstavili po 40 djela

F
13.9.2011. u 21:04
0
0
Mensur Porović i Hamzalija Muhić predstavili po 40 djela
0
Mensur Porović i Hamzalija Muhić predstavili po 40 djela
Jedno od djela Mensura Porovića
U gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu večeras je otvorena zajednička izložba likovnih umjetnika, profesora Mensura Porovića i Hamzalije Muhića.
Izloženo je po 40-ak njihovih djela, Porovićevih akrila na platnu, kao i jedan broj njegovih crteža, te Muhićevih kombinovanih tehnika.

Izložbu, koja će biti otvorena do kraja mjeseca, kratkim predstavljanjem je otvorio Senadin Musabegović i rezimirao da je ovoj dvojici autora, inače različitih umjetnika, zajedničko - crna figura, kao matrica, uspostavljena u okvirima djela snažnim potezom kista.

Porovićeve slike s izložbenim nazivom "Ispod neba..." nastale su u zadnjih godinu dana, dok je Muhić bez zajedničkog naziva svog ciklusa dao radove iz prethodne tri godine stvaranja.

Otvorenje je proteklo i u znaku apela Straje Krsmanovića, direktora Galerije Collegium Artisticum, za spas Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine koja je nedavno zatvorena za posjetioce, te za očuvanje sedam institucija kulture od državnog značaja za Bosnu i Hercegovinu među kojima je i ta galerija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: