{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni festival animiranog filma "Banja Luka 2014" počinje u četvrtak

20.10.2014. u 10:36
5
2
Međunarodni festival animiranog filma "Banja Luka 2014" počinje u četvrtak
5
Sedmi po redu Međunarodni festival animiranog filma "Banja Luka 2014", bit će održan od 23. do 28. oktobra u Banjoj Luci. Otvaranje festivala predviđeno je za četvrtak u sali Dječijeg pozorišta Republike Srpske sa početkom u 20 sati.
Od ukupno 452 pristigla filma komisija je izabrala 39 za glavni takmičarski program, 31 film za program panorama i 13 za dječiji takmičarski program. Prijave su stizale iz 42 države, a najviše prijavljenih filmova stiglo je iz Poljske, Rusije, SAD, Francuske, Španije i Hrvatske.

U pratećim programima festivala, bit će prikazana dva programa animiranih filmova francuskog studija animacije "Folimage", program "Cartoon d'or 2014" kao presjek nagrađenih animiranih filmova sa najznačajnijih evropskih festivala u kojem participira i banjalučki festival animiranog filma.

Festival je finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banja Luka, a ove godine kao ni prethodne zbog skromne finansijske podrške neće biti dodijeljena novčana nagrada za pobjednika festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: