{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Martovski termini prve predstave za bebe u BiH "Plumb BO-BO, ZU"

11.3.2014. u 08:39
28
0
Martovski termini prve predstave za bebe u BiH "Plumb BO-BO, ZU"
28
Martovski termini prve predstave za bebe u BiH "Plumb BO-BO, ZU"
Foto: Bojan Mustur
Najmlađa publika će imati priliku ponovo biti dio prve predstave za bebe u BiH "Plumb BO-BO, ZU" i to u narednim terminima: četvrtak, 13.03. u 18 sati, nedjelja, 16.03. u 11 i 17 sati, zatim nedjelja, 23.03. u 11 i 17 sati i utorak, 25.03. u 18 sati.
Predstava je rađena u koprodukciji Aparat teatra i Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Predstava "Plumb BO-BO, ZU", prva predstava za bebe u BiH, bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom. Tražeći način komuniciranja sa publikom koja još "ne govori" ova predstava se oslanja na sposobnosti teatra, kao žive umjetnosti, da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku. Predmeti koji se koriste u predstavi su ili jestivi ili napravljeni od materijala i bezbjedni su za dječije grickanje. Duhovita igra zvuka i pokreta, boje i oblika je pravi događaj i za svu teatarsku publiku. BO-BO simbolizira pokret, a ZU simbolizira zvuk, dva su klauna, koji se upuštaju u igru otkrivanja svijeta. "Plumb BO-BO, ZU" pomaže i odraslima da progovore jezikom djece. Nekad i ne znamo koliko toga nam najmlađi mogu reći na "svom jeziku".

Nikad nije prerano početi sa edukacijom djece, osjećaj i potreba prema umjetnosti se razvija još dok je dijete u stomaku. Aparat teatar je mišljenja da konačno treba početi razvijati tu potrebu u našoj zemlji.

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica se može obaviti putem telefona 033 664 070 (od 10 do 16 sati) ili slanjem poruke na e-mail: [email protected].

Moto Aparat teatra je "Samo jednom se prvi put ide u pozorište! Zato nemojte propustiti ovu predstavu!" Dođite u SARTR gdje vas čeka, ni manje ni više, nego naš prvi baby teatar, poručuju u najavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: