Kultura
13

Margeta-Hašimbegović direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo naredne četiri godine

Piše: A. B.
Marijela Margeta-Hašimbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marijela Margeta-Hašimbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marijela Margeta-Hašimbegović imenovana je za direktoricu Narodnog pozorišta Sarajevo na četverogodišnji mandat, odlučeno je jučer na 50. sjednici Vlade Kantona Sarajevo, potvrdilla je za Klix.ba.

Margeta-Hašimbegović također nam je kazala da je u Centru za kulturu KS za direktora imenovan Edin Kukavica, dok će u Osnovnoj muzičkoj školi "Mladen Pozajić” u narednom mandatnom periodu tu fukciju obavljati Mustafa Mujbegović, akademski muzičar, violinist i profesor.

U okviru imenovanja upravljačkih struktura u javnim ustanovama rada i socijalne zaštite, za predsjednika i članove Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar, Vlada je imenovala Zlatka Viteškića kao predsjednika, a Dženanu Remić, Mersada Bilkića, Ensara Tičića i Dženisa Čelika kao članove ovog odbora.

Za predsjednika i člana Nadzornog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar imenovani su Edisa Kanlić i Ermina Sadagić. Upravni odbor Javne ustanove Terapijska zajednica-Kampus Kantona Sarajevo u naredne četiri godine činit će Mersiha Duraković, predsjednica te članovi Senad Mujić, Adis Džabija, Sanjin Kaliman i Sinan Letuka.

Za predsjednika i članove Nadzornog odbora u istoj ustanovi imenovani su Aida Sadagić, Hanifa Ramović i Jasmin Taraniš. Za članove Upravnog odbora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo iz reda stručnih radnika zaposlenih u Ustanovi imenovane su Asifa Vrabac i Amela Mulač, dok su u Nadzorni odbor ove Službe imenovani Ferida Cikotić kao predsjednica te Bajro Biber i Ahmet Jusufović kao njegovi članovi.

Za člana Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Disciplinski centar za maloljetnike imenovana je Dženana Cernica, a za članove Nadzornog odbora Vlada je imenovala Ibrahima Liku i Merimu Brdar.

Za predsjednika i članove Nadzornog odbora Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad imenovani su Izet Đugum, Esad Tajić i Zumreta Salković. Na iste funkcije u JU Porodično savjetovalište postavljeni su Kenan Trebinjac, Amela Ljutić i Azra Latić. Funkcije predsjednika i članova Nadzornog odbora Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja obavljat će Vensen Pašović, Adis Palo i Hedija Čomor.

Kemal Vranešić je na istoj sjednici Vlade imenovan za predsjednika Nadzornog odbora u javnoj ustanovi Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba, a za članove su imenovani Nermin Đino i Amila Hadžić-Glušac.