Mostarska liska
130

"Mala liska" dodijeljena Davoru Sabi, u srijedu Kerempuh iz Zagreba

Klix.ba
U konkurenciji 15. Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2018", u Narodnom pozorištu Mostar izvedena je predstava Sarajevskog ratnog teatra Sarajevo "Jedvanosimsoboakalomistobo", a stručni žiri koji radi u sastavu Zijah A. Sokolović, Nedžad Begović i Atilla Aksoj je "Malu lisku" za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio Davoru Sabi.

"Hvala na pozorišnom ludilu i fascinantnoj kolektivnoj igri. Žiri prema protokolu festivala mora dodijeliti jednu Lisku, a žiri je donio jednoglasnu odluku da se večerašnja Liska dodijeli glumcu koji je pod najvećim liskalukom i koji je uspio da odigra svoju ulogu u okviru tog liskaluka i time ovu predstavu učini još ljepšom. To je gospodin Davor Sabo", obrazložio je odluku žirija Zijah A. Sokolović.

Predstavu "Jedvanosimsoboakalomistobo" režirao je Aleš Kurt koji je zajedno sa Nejrom Babić autor teksta. U predstavi igraju Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g.

Večeras je u programu "Mostarske liske 2018" predstava "Ustav Repulike Hrvatske" Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Autori teksta su Ante Tomić i Rajko Grlić, a predstavu je režirao Vinko Brešan. U predstavi igraju Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota.

U četvrtak, 26 aprila, slijedi izvedba predstave "Sirena i Viktorija" Aleksandra Galina, u režiji Radoslava Milenkovića, dok u petak slijedi dodjela nagrada i svečano zatvaranje festivala uz predstavu "Za umrijet od smijeha".