Balkanska turneja
193

Maca do suza nasmijao Zeničane predstavom "Kakva ti je žena, takav ti je život"

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
"Kakva ti je žena, takav ti je život" naziv je nove predstave Dragana Marinkovića Mace koju je zenička publika večeras imala priliku premijerno pogledati, a drugi termin je zbog prevelikog interesa publike zakazan za sredinu decembra.

Smijeh do suza te gromoglasni aplauzi prekidali su večerašnju predstavu bh. glumca Dragana Marinkovića Mace "Kakva ti je žena, takav ti je život" u kojoj je na duhovit način obradio temu muško-ženskih odnosa od upoznavanja, veze, a kasnije i braka pa do razvoda.

U razgovoru za Klix.ba Maca je kazao kako je zadovoljan gostovanjem u Evropi i zemljama Balkana.

"Par godina se krčkalo u glavi, a šest mjeseci sam konstantno radio na predstavi. U oktobru je bila premijera, a za veoma kratko vrijeme je postala regionalni hit. Zagreb, Dubrovnik, Split, Rijeka, Beograd, Sarajevo, Mostar, non stop se traži", kazao je Maca.

Dodao je kako je predstava nastala iz svakodnevnih događaja, odnosa bračnih partnera kojima svi svjedoče kao prolaznici, ali i iz ličnih iskustava oženjenih i udatih.

Zenička publika večerašnju predstavu ispratila je velikim aplauzom, a prema riječima Elvira Škilje iz sektora marketinga Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u novembru je ostvarena rekordna posjećenost u ovoj ustanovi.

"Veoma bogat novembar je bio u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i imali smo rekordnu posjetu. Publika je napunila sve predstave do posljednjeg mjesta. Predstave BNP-a, Othello, Pink Moon, Prodani smijeh, Talas hladnog vremena te gostujuće komedije 'Kakva ti je žena takav ti je život', 'Kako ubiti muža', 'Eh, kako bi te ja', 'Ja, Bosanac', pobudile su ogromnu pažnju publike. Iznimno smo sretni što se naš rad i angažman ovako prepoznaje", kazao je Škiljo.

Naredno gostovanje Mace u BNP-u planirano je za 16. decembar, a rezervacije karata je moguće izvršiti u BNP-u Zenica.