|

London Sevdah održao seriju polusatnih sevdah izvedbi u londonskom muzeju

London Sevdah održao seriju polusatnih sevdah izvedbi u londonskom muzeju
0
F
FENA
13.11.2006. u 18:00
0
komentara
0

dijeljenja
London Sevdah održao seriju polusatnih sevdah izvedbi u londonskom muzeju
London Sevdah održao je seriju polusatnih sevdah izvedbi u izuzetno popularnom i veoma dobro posjećenom londonskom muzeju (Museum of London).
London Sevdah nastupao je u okviru izložbe pod nazivom "Belonging", kojom Museum of London prikazuje raznolikost imigrantskog življa u Londonu i Velikoj Britaniji i njihov život u tom gradu i državi.

Između izvedbi sevdalinki Mirza Bašić, harmonikaš i vođa ansambla, opisivao je ljepote države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Na zidu na ulazu u Muzej tokom cijelog dana projektirana je bila i kolekcija slika Bosne i Hercegovine koju je Bašić kreirao u zadnje dvije godine, a koje su između ostaloga prikazivale Stari Most u Mostaru, izvor Bune kraj Mostara, vodopad ušća Plive u Vrbas u Jajcu i vrelo Bosne.

Članica ansambla Mirheta Radovanović je tokom svake izvedbe nosila jednu od bosanskih begovskih narodnih nošnji, što je dočaralo jedan od modnih aspekata drevne bosanske tradicije i kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Sljedeći nastup London Sevdaha će se održati u srijedu 15. novembra u samom srcu i političkom centru Londona u zgradi City Hall-u gdje se kreiraju sve strateške odluke za budućnost grada.

London Sevdah će tokom ovog događaja imati počasnu ulogu u predstavljanju Bosne i Hercegovine kroz dvadestminutni muzički repertoar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.