Kultura
0

"Lijepa Hajrija" pobrala ovacije

Klix.ba
Foto: A. Panjeta/Klix.ba
Nedžad Imamović i Željko Škarić (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
U art kinu "Kriterion" večeras je održana promocija prvog CD-a "Sevdah Takhta", novog banda Damira Imamovića. Uz CD je promoviran i spot za pjesmu "Razbolje se lijepa Hajrija" a predstavljena je i izložba fotografija i materijala od kojih je nastao i koji prate CD.

Imamović je predstavio i članove banda - Ivana Mihajlovića koji "Takhtu" doprinosi električnim basom, te perkusionistu Nenada Kovačića. Publici je Imamović predstavio i fotografa Amera Kapetanovića koji je autor spota, te glavnu protagonisticu spota Sašu Radulović koja je pobrala najviše ovacija za izvanrednu ulogu u spotu za pjesmu "Razbolje se lijepa Hajrija" kojom se "Takht" premijerno predstavio publici.

"Sevdah Takht je band u kojem uživam, nešto sasvim novo i skroz sam se uživio u to. Najbolje je što smo svi iz različitih gradova tako da smo okupljeni samo zbog muzike koja nas drži na okupu. Na početku je već dobra vibra i vjerujem da će to izaći u nešto mnogo veće", kazao nam je Damir Imamović.

Prostor "Kriteriona" bio je premali da primi sve koji su željeli prisustvovati promociji, a oni koji su kupili CD po promotivnoj cijeni mogli su dobiti i autogram od Damira Imamovića. Među prisutnima koji su došli da podrže novi Damirov projekt bio je i njegov otac Nedžad Imamović, poznati bh. interpretator sevdalinki.