Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemam ništa protiv SFF-a naprotiv. Prvo da kažem Waltz with Bashir je stvarno fascinantan spoj animacije i dokumentarnog materijala a uvod sa onim psima što dolaze u snovima (ili noćnim morama je stvarno izvrsno urađen). Dobar je i panel bio u Meetin Pointu sa Arijem Folmanom gdje su postavljana pitanja i znam da se bruku para zadužio da napravi film. Malo je iritantna činjenica da je festival poluprivatnog oblika u smislu da se recimo Agnes B. pojavljuje u skoro svakom aspektu (kreator srca, haljina za zvijezde, gost predavač, sada takmičar) brate ne zna se je li uposlenik ili gost (vjerovatno i jedno i drugo). Tako i Leon Lučev i plejada raznih glumaca/voditelja/animatora/muzičara i sl renesansnih tipova. Činjenica je da ne bi bili u tolikoj mjeri prisutni svake godine i bilo kakvim povodom da nisu bliski Upravi i vlasnicima festivala. Bukvalno im se izmišljaju poslovi. Da iritantno je takođe da svake godine na OPen Airu raste VIP prostor na račun "običnih" ljubitelja 7 umjetnosti.
Kraljica, dizajnirala sama sebi nagradu.
Podržimo domaću privredu. Kupujmo domaće!!!
Samo nesto da vam kazem. Po meni je ovaj SFF najveca ubleha, parada neshvacenih ljudi i umisljenih hipstera. Zasto? Dosta godina idem na filmove na otvorenom kinu. Volim film nevjerovatno ali do sada ni jedan film osim Waltz with Bashir da covjek kaze strasan film jesam sretan sto sam otisao i vidio. Sve neki niskobudzetni poluamaterski filmove. Zar je problem srediti dvije svjetske premiere haj ne mora ni premiera samo da se prikaze film svjetskog glasa?
polako nece sve nici preko noci ;)
20 godina ti preko noci? I jos pred poreznih novaca? Mogu dovesti Bred pita, morgana, angelinu a ne mogu dovesti kvaliteta film? Koga se onda laze da je ovaj festival nekome vazan? Svidja mi se da imamo SFF ali da ima nesto kvalitetno? Ne mora biti premiera samo neka bude kvalitetan film neka komedija svjetska nesto. Da makar jednog glumca znam u filmu.
NIJE MOGUĆE DA NISTE primjetili "[VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=rdHNcIcIKc8[/VIDEO]", da li ste uopšte pregledali članak nakon objave i to? Hahahaha, a i ja glupa i retorička pitanja postavljam.
Mislis na Paravinju?
Ili na plagijat Sivog kamiona crvene boje? Mislim da joj to ne bi bilo pametno.