{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreativni pubertet Emine Kujundžić zadovoljio publiku

S
23.12.2010. u 22:25
0
51
Kreativni pubertet Emine Kujundžić zadovoljio publiku
0
Umjetnica Emina Kujundžić izazvala je veliku pažnju svojom izložbom ab.anime koju je (do četvrtka) postavila u galeriji Novi hram u Sarajevu.
Inspiraciju je još davno našla u obrisima ilustracije Jesike Rabbit i interesantnim formama junaka Disneyevih crtanih filmova. Izložba je sačinjena iz tri serije radova od kojih je prva, "PinkItRedItBlueItBlackIt", seksualizirana i predstavlja autoricin "kreativni pubertet". Druge dvije serije imaju simbolične nazive - "Screen" i "Sweet Violence".

"Izložba mojih slika koju smo nazvali ab.anime je anagram emina.ba i sasvim "slučajno" znači "iz duše". Slika govori hiljadu riječi pa tako anime.ba govori oko 90.000 riječi. Te riječi su sastavljene u tri nezavisno složene rečenice ili serije. Tri decenije postojanja, mene same i umjetnosti koju gradim od djetinjstva, nalaze se u ovim serijama", kaže Kujundžićeva za Sarajevo-x.com.

Upitana o koketiranju s erotikom u ovim radovima kaže da je erotika meka kao jufka i ne iziskuje bilo kakvu hrabrost. Zadovoljna je reakcijom publike, te ističe da "stižu pozitivne kritike i ljubav sa svih strana svijeta".

Za kraj je dodala kako planira raditi, putovati i biti okružena ljudima koje voli, a izbjegla je odgovoriti na pitanje hoće li možda njen sljedeći projekt biti sajam erotike u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: