Kultura
4

Koncert Vladimira Puškaša i Ivane Karajkov u Bošnjačkom institutu

Klix.ba
Vladimir Puškaš, oboa i Ivana Karajkov, klavir u subotu, 29. juna, nastupit će u Bošnjačkom institutu - Fondacija Adila Zulfikarpašića u 19:30 sati.

Na programu će biti djela koja su komponovali G.Ph. Telemann, R. Schuman, Ch. Colin i C.S. Saens.

Vladimir Puškaš je diplomirao na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Svirao je u raznim orkestrima kao solista i 1. oboista: Kamerata akademika, Balkanska filharmonija, Vojvođanska filharmonija, Sarajevska filharmonija, Banjalučka filharmonija, Filharmonija Crne Gore, Vojvođanski simfoničari, Novosadski kamerni orkestar i dr. Nastupio je 2001. godine kao prvi solista iz Srbije sa Sarajevskom filharmonijom. Nastupao je u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji... Trenutno radi kao profesor oboe na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Ivana Karajkov je diplomirala i magistrirala na Akademiju umetnosti u Novom Sadu. U toku školovanja osvajala je najviše nagrade na pokrajinskim i saveznim takmičenjima, učestvovala na internacionalnim takmičenjima u Rimu, Barseloni, Lajpcigu, Parizu, Gorici... Održala je mnoge solističke koncerte u većim muzičkim centrima, a nastupala je u Makedoniji, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj. Pored solističkog sviranja, nastupa kao član različitih kamernih sastava sa kojim je održala brojne koncerte. Od 1998. godine kao duo ili u okviru većeg kamernog sastava nastupa sa različitim solistima. Uporedo radi na Akademiji umjetnosti pri gudačkom i duvačkom odsjeku.

Ulaznice po cijeni od 5 i 10 KM se mogu rezervisati i kupiti u JU Sarajevo art, tel. 033/216-167.