Kultura
0

Koncert u čast Asocijacije evropskih festivala - EFA

Klix.ba
U okviru Internacionalnog festivala Sarajevska zima večeras 27. februara 2014. godine Sarajevska filharmonija će održati koncert posvećen Generalnoj skupštini Asocijacije evropskih festivala EFA čiji je domaćin, prvi put u 60-godišnjoj istoriji Asocijacije, grad Sarajevo.

Na ovogodišnjem okupljanju EFA prisutvovat će direktori oko 120 festivala.

Uz učešće mladih bosanskohercegovačkih umjetnika Aide Čorbadžić, Hanan Hadžajlić, Amira Saračevića, Ivana Šarića, te Sanela Redžića na programu će biti izvedena djela Prebande, Joliveta, popularne arije iz opera Čarobna frula, Tosca i Figarova ženidba, te poznati Adagio iz Aranjuez koncerta za gitaru i orkestar. Orkestar će predvoditi dirigentica Samra Gulamović.

Posebno za ovu priliku, francuski kompozitor Eric Breton komponovao je, na riječi N. Ibrišimovića, kompoziciju Dobra zemlja za sopran i orkestar. Premijernu izvedbu dirigovat će sam kompozitor, a sopranistica je Lydia Mayo iz Francuske.

Koncert će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevu sa početkom u 19:30, ulaz za publiku je slobodan. Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u terminima od 9-11:30 i 15:30-19:30