|

Komedija "Ljubavni žulj" ponovo u Sarajevu

Komedija "Ljubavni žulj" ponovo u Sarajevu
44
Klix.ba
20.1.2015. u 09:37
0
komentara
44

dijeljenja
1/11 Foto: Velija Hasanbegović
2/11 Foto: Velija Hasanbegović
3/11 Foto: Velija Hasanbegović
4/11 Foto: Velija Hasanbegović
5/11 Foto: Velija Hasanbegović
6/11 Foto: Velija Hasanbegović
7/11 Foto: Velija Hasanbegović
8/11 Foto: Velija Hasanbegović
9/11 Foto: Velija Hasanbegović
10/11 Foto: Velija Hasanbegović
11/11 Foto: Velija Hasanbegović
Nakon uspješne sarajevske premijere u oktobru prošle godine, te gostovanja u Gračanici i Mostaru, za sve ljubitelje komedije ponovno u Sarajevu igra komedija "Ljubavni žulj".
Ovo je prva izvedba u 2015. godini, a desiti će se na sceni gdje je i premijerno izvedena, u Centru za kulturu "Sarajevo", Jelića 1, u četvrtak, 22. januara, s početkom u 20 sati.

Komedija "Ljubavni žulj", u režiji Mirele Trepanić i izvedbi sjajnih mladih glumaca, Lane Delić, Ivane Vojinović i Adnana Krese, nastala je prema dvije komične jednočinke Antona P. Čehova "Medvjed" i "Prosidba".

Kroz ovu komediju daje se odgovor na dva životno važna pitanja: može li se običan čovjek zakleti na vječnu samoću ako je u prirodi strastveno i društveno biće? Koliko nas materijalna strana života odvlači od uživanja u ljubavi, partnerstvu, prijateljstvu, braku i sreći? U sukobu čvrstih principa likovi ispoljavaju svoje mane koje su dovedene do maksimuma: grubost, licemjerje, nespretnost, hipohondrija, malograđanština, pohlepa, sitničavost i tvrdoglavost. Sigurno da mane likova izazivaju smijeh, ali, zapravo, ova komedija djeluje i kao kritika takvog ponašanja.

Publiku očekuju razna iznenađenja, oni će suosjećati sa likovima, prepoznati se u njihovim manama, te smijati se njihovim doživljajima sa iznenadnima i neočekivanim preokretima, ali će otići sa jasnom porukom da je za sreću potrebna i dovoljna ljubav, a ne i novac.

Koncept predstave je muzika, ples i pjesma, kada se realna životna situacija pretvara u maštanja likova, a oni postaju onakvi kakvi uvijek trebaju biti: sretni i zaljubljeni.

Povrijeđeni u ranijim vezama, bivši vojni zapovjednik i mlada udovica odlučni su da do kraja života istraju u samoći i nikada se ne zaljube. No, on dolazi naplatiti dug upravo kod nje, sudbina im priređuje iznenađenje u novonastaloj situaciji.

Jedan je hipohondar, u najboljim godinama, došao u prosidbu svoje prve komšinice i najbolje prijateljice. Imanja koja graniče i način seoskog života su njihove dodirne tačke, kao i tvrdoglavost i odbrana istih principa, ali su strane različite.

Hoće li "medvjed" naplatiti dug? Hoće li prosidba uspjeti? Komedija koja će vam vratiti vjeru u ljubav! Slogan komedije je: Zaljubite se ponovo i zauvijek!

Ulaznice se mogu rezervisati na broj 066 110 883. Prodaja ulaznica isključivo na dan predstave od 16 do 20 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.