|

Komedija "Ljubavni žulj" ponovo u Centru za kulturu

Komedija "Ljubavni žulj" ponovo u Centru za kulturu
57
Klix.ba
13.11.2014. u 15:28
0
komentara
57

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Nakon uspješne oktobarske premijere, na sceni Centra za kulturu "Sarajevo" u četvrtak, 20. novembra, s početkom u 20 sati je druga repriza komedije "Ljubavni žulj".
Komedija "Ljubavni žulj" u režiji Mirele Trepanić i izvedbi sjajnih mladih glumaca, Lane Delić, Ivane Vojinović i Adnana Krese, nastala je prema dvije komične jednočinke Antona P. Čehova "Medvjed" i "Prosidba". Kroz ovu komediju daje se odgovor na dva životno važna pitanja: može li se običan čovjek zakleti na vječnu samoću ako je u prirodi strastveno i društveno biće? Koliko nas materijalna strana života odvlači od uživanja u ljubavi, partnerstvu, prijateljstvu, braku i sreći? U sukobu čvrstih principa likovi ispoljavaju svoje mane koje su dovedene do maksimuma: grubost, licemjerje, nespretnost, hipohondrija, malograđanština, pohlepa, sitničavost i tvrdoglavost. Sigurno da mane likova izazivaju smijeh, ali, zapravo, ova komedija djeluje i kao kritika takvog ponašanja.

Publiku očekuju razna iznenađenja, oni će suosjećati sa likovima, prepoznati se u njihovim manama, te smijati se njihovim doživljajima sa iznenadnima i neočekivanim preokretima, ali će otići sa jasnom porukom da je za sreću potrebna i dovoljna ljubav, a ne i novac.

Koncept predstave je muzika, ples i pjesma, kada se realna životna situacija pretvara u maštanja likova, a oni postaju onakvi kakvi uvijek trebaju biti: sretni i zaljubljeni.

Povrijeđeni u ranijim vezama, bivši vojni zapovjednik i mlada udovica odlučni su da do kraja života istraju u samoći i nikada se ne zaljube. No, on dolazi naplatiti dug upravo kod nje, sudbina im priređuje iznenađenje u novonastaloj situaciji.

Jedan je hipohondar, u najboljim godinama, došao u prosidbu svoje prve komšinice i najbolje prijateljice. Imanja koja graniče i način seoskog života su njihove dodirne tačke, kao i tvrdoglavost i odbrana istih principa, ali su strane različite.

Hoće li "medvjed" naplatiti dug? Hoće li prosidba uspjeti? Komedija koja će vam vratiti vjeru u ljubav! Slogan komedije je: Zaljubite se ponovo i zauvijek!

Ulaznice se mogu kupiti svakim radnim danom u Centru za kulturu "Sarajevo" od 9 do 21, ili rezervisati na broj 033/232-594.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.