Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jednom rjecju GENIJE
Bio je opsjednut i zaslijepljen mrznjom prema Turcima kao sto su mnogi Srbi i dan danas. Trebao je pisati vise o vlastitom krvolocnom narodu i zapanjujucim slicnostima sa Turcima i Romima.
ma da zaslepljen mrznjom prema okupatoru rodjene zemlje..a bolesni ste vi sto ste prihvatili okupatora kao svog te uzeli njihovu veru kulturu tj nekulturu
Koji su licemjeri ovi bošnjaci, 92 im je Andrić bio “podvorničko kopile” i biste su mu rušili a sada bi da od njega prave turističku atrakciju. Dno Dna
Svi znaju da prde o "Na Drini ćuprija". I ja znam to - pročitah knjigu više puta nego ceo Nobelov komitet zajedno. Nije u tome poenta. Poenta u tome da je ovu knjigu Ivo Andrić pisao u okupiranom Beogradu u periodu 1941.-1945. - dušom je gledao period od puna 4 veka - a istu rutu je šetao svakodnevno i tokom okupacije i posle okupacije. Istu rutu sam i ja šetao milion puta kapirajući da će mi nešto sinuti... ništa.
Pitaj Boga da li je dušegupka sa jevrejskom decom presekla put Andriću X puta, verovatno jeste. Ali to je ruta njegovog tela, a njegova duša... tu je suština. Neprovaljivo je to. Ovi iz "Grmeča" i ostalih kafana mislili da je tajna u jelovniku, nije, bre, Ivo je svraćao u "Klub književnika", jer je deo rute. Hrana i piće su vezani za telo, ne dušu. Ne verujem da ćemo ikada provaliti šta je bilo "unutra". Muhamed Filipović i Murat Šabanović neka požive još 600 godina.
Sasvim svejedno. https://www.youtube.com/watch?v=AMjXIHm7TG8
Prevelik je Ivo. Ne staje u komentare. Sav dobitak od Nobelove nagrade ostavio za biblioteke u takozvanoj BIH, uz ogradu da mu posle polovine potrošenog novca donesu račun da bi odobrio isplatu druge polovine... kao nije znao šta sledi? Čovek nije pisac, nego nuklearni fizičar - futurista. Tito mu ronio po čmaru kao nepismena SDA talibanska sirotinja po čmaru Visokog predstavnika... samo da budu prijatelji.
"Gospodine Broz, osetite se slobodnim da me pozovete ukoliko imate nešto da popričamo, na raspolaganju sam. Za sve ostale drugarske varijante, tu je drug Krleža. Vikendica na hrvatskoj rivijeri i bola Beograda? Neka hvala. I ovo malo me često mrzi da usisavam, a i imam druga posla. Hvala, prijatno."
Živa istina - još su živi svedoci. Uđe Ivo Andrić u Klub Književnika u Beogradu... konobar kaže: "Gospodine Andriću, hoćemo pasulj sa rebarcima ili da idemo nešto ambicioznije?" "Ajde, čoveče... nisam kopao u rudniku. Pisao sam. Daj mi čaj."
Nema vajde od SDA Fekalistanaca - plaše se diskusije. To vodi samo ka jačoj granici SDA 23% Fekalistana, ništa više.
Ne, motiv će da budu Muhamed Dinosaurus Filipović i Murat Šabanović što je srušio bistu Ive Andrića... pa dobio, u kontri, AndrićGrad i zabranu prilaska Višegradu na 100 km.