Mostar
0

Književna večer sa Šetkom i Hlavaček

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" - Glavna podružnica Mostar, 19. februara u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru u 19 sati organizira književnu večer.

Tom prigodom bit će predstavljene knjige "Tebi" Vesne Hlavaček i "Jazz roman" Krunoslava Šetke, a organizatori će se prisjetiti i pokojnog književnika Dragana Šimovića.

Na književnoj večeri sudjelovat će prof. dr. Antun Lučić, Dragan Marijanović, Ljubo Krmek, Zdravko Kordić te autori knjiga, a stihove i ulomke iz knjiga govorit će Maja Lasić, Nela Tomić i Miro Barnjak.

U glazbenom dijelu nastupit će Ferdinad Zovko i Meliha Kulukčija.

"Budući je riječ o autorima koji žive u Mostaru, svakako je red da nova izdanja Hlavaček i Šetke, koja je tiskala Napretkova Središnjica uz pomoć Fondacije za nakladništvo Federacije BiH, predstavimo i u našem gradu. Povrh toga riječ je o više nego zanimljivim i kvalitetnim izdanjima pa je to i razlog više za ovu promociju. No, ne možemo se ne sjetiti ni pokojnog Dragana Šimovića koji je, pored toga što je bio vrstan književnik, zadužio i Napredak kao dugogodišnji član Središnje uprave. Ovim spomenom Napredak mu još jednom želi reći hvala za sve što je napravio na području kulture", kazao je predsjednik Napretkove glavne podružnice u Mostaru Miroslav Palameta.