{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Knjiga "Karavana mira" posvećena Jovanu Divjaku

F
16.6.2011. u 20:56
0
12
Knjiga "Karavana mira" posvećena Jovanu Divjaku
0
Prezentacija knjige "Karavana mira (Bosna u srcu)" autora Mišela Lementrea u izdanju SHURA publikacije, Opatija održana je večeras u Galeriji Collegium Artisticum.
Autor Mišel Lemetre (Michel Lemaitre), Marsej-Francuska, počasni građanin Sarajeva iz godine 1993., posvetio je ovaj "mirovni dnevnik“ prijatelju i humanisti Jovanu Divjaku.

Tako je na prvim stranama ove knjige autor zapisao “Ovo sjećanje posvećujem Jovi Divjaku, generalu Armije BiH, u povodu njegovog hapšenja i progona od srpskih i austrijskih vlasti 2011.“

Uime izdavačke kuće Shura o projektu Mirovne sveske kao i o ovoj jednoj od do sad pet štampanih govorila je Šura Dumanović.

Promotor knjige književnik Željko Ivanković istakao je da je riječ o dnevničkom zapisu koji je zapis nekoga iz vana.

Govoreći o razlozima da knjigu posveti generalu Divjaku, koji se nalazi u Beču, Ivanković je rekao da je autor u "potrazi za svjetlom, dobrotom, humanizmom upoznao jedan netipičan slučaj, Jovana Divjaka koji nominalno jeste Srbin, i koji nominalno jeste oficir JNA. Ali koji je odbio da stane na stranu zla samo zato što se odlučio za dobro, za humanost. I odlučio stati na stranu dobra".

On je istakao da je jedan humanista prepoznao drugog, te da je i večerašnja promocija na neki način posvećena Jovanu Divjaku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: