Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato kad oni daju socijalu tad je i njemacka mala maca uzmi gras vodovod itd. Daju po 1500 kesa plus doprinosi gdje si vidio da na zapadu socijala placa doprinose
Kim Yong Un - prvi balistički projektil koji bude imao dovoljan domet baci na ovu našu nakaradu. Ovo niko više ne ispravi. Zemlja je već zatrovana, jos gore genereacije dolaze. Samo rokni, reset totalni
Moro sam popiti tabletu za smirenje kad sam pročito da Haris Pašović,šura Dine Mustafića nije dobio pare. Strašno.
bosna, sport i kultura...!!!??? sva sreća pa ne trošimo puno na ove uhljebe.
Ne znam kako bi ova zemlja naprijed bez festivala klapske glazbe u Posusju. Da su bar napravili frstival gange. A gdje su pare za sv.Ivu u Podmilacju. I sam Ajvat dedo bi se bunio protiv takve raspodjele.
tako je, sav novac treba uložiti na obuku isilovaca širom 23% trokutistana.
Vlast nesto dijeli.... hahahha eh ja..
Kulturne institucije treba da nauce da stvaraju novac. Drzava moze da pomogne nekad, ali njihov osnovni zadatak treba da budu sami ekonomski isplativi. Da pronalaze ideje za stvaranje prihoda, a ne da cekaju kad ce im vlast dodijelit pomoc, sa grbace naroda.
upravu si da određeni dio novca moraju sami nabaviti, ali svugdj u svijetu se izdvaja određeni postotak za kulturu, sport i te društveno korisne manifestacije. kod je problem što baja skontao fazon pa napravi udruženje građana i uzima pare iz budžeta.imas milion takvih primjera ljudi nista ne rade a primaju pare, za izvjestaj i te gluposti uvijek ima ko potpisati.
Brkas komercijalnu zabavu i kulturu. Vecina kulture uopste nije komercijalna. Prodji kroz park-dva. Svaka bista, statua i spomenik su ti primjer nekomercijalne kulture. Svako kulturno-umjetnicko-drustvo u kom pjevaju, sviraju, plesu itd. gradjani je nekomercijalno. Drzava promovise kulturu jer hoce drustvo koje nastaje iz naroda koji ima mogucnost da se kulturno razvija. To sto smo mi siromasni pa se to odrazava i na izbor kulture, koja tebe licno ne interesuje... to je drugo.
Ko nije ispunio formalno-pravne uslove ( nije dostavio addekvatnu dokumentaciju ) moze priocati sta hoce, ali sam je kriv. Da su dostavili pa da nisu dobili onda bi se trebalo zapitati. Citajuci imena ovih ljudi, odma mi se vrti u glavi i pomisljam na bahatost i tolikku visinu da bi eto trebalo samim tim kad se neko od njih pojavi malo zadrhtati i dati koliko cega hoce , ne moraju nista ni dostaviti.... Haris Pašović debitant!
Stani, zar to nije ministarstvo čije odluke kantoni ne provode? Samo im česmu zavrnite.
Bosnjo i kultura...ha ha ha...kulturne dogadjaje prati 5 posto ljudi.
Kakva kultura? Zar ima u Sarajevu nekih kulturnih desavanja ? Za nase politicare je kulturno desavanje kad imaju da se popije i najede, po mogucnosti da narod plati.
ima u Sarajevu mnogo kulturnih desavanja.........mnogo mnogo vise nego u drugim gradovima BiH, izuzev Banja Luke, ..sa ono malo budzeta sto dobiju opet se dobro drze......
@ogledalce e jes ti banja luka puna kulture jedino imaju djikanske olimpiske igre
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Drzava u raspadu.Nazalost :(
@Mehdi07 Druze,da se ja pitam,nikad se nebi raspala niti bi bilo entiteta.
@Mehdi07 E pa druze,iz godine u godinu na politickoj sceni se nista ne mijenja,a ne moze se mijenjati na bolje kad svaka strana na svoj mlin vuce i tako samo trpi drzava.ovo ne moze jos dugo.Daj Boze da grijesim i da Bosna krene naprijed.Lijep pozdrav.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa jedino da neko iz vlasti postavi tu nekog svog dajdžića I poslije da mu šušne koji miliončić...mislim lično njemu u džep
Bitno je svoje potrebe namiriti. Sto ce nama kultura, ko da to neko gleda, nazalost tako razmisljaju ovi sto ne znaju sta je kultura