Režija Dine Mustafića
6

Jesu li mladi spremni da se žrtvuju za velike ideje? Pogledajte "Mali mi je ovaj grob"

L. K.
Predstava reditelja Dine Mustafića "Mali mi je ovaj grob", rađena po istoimenoj drami Biljane Srbljanović, bit će emitovana danas u 16 sati u sklopu online repertoara Kamernog teatra 55.

Nastala u koprodukciji Kamernog teatra 55, Hartefakt fonda, Bitef teatra iz Beograda, kazališta Ulysess sa Brijuna i Testaments films, te u partnerstvu sa Scenom MESS, predstava je publici približila priču o atentatu na austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegovim posljedicama na balkansku stvarnost.

"Mislim da je predstava nužna i bitna za našu publiku, sredinu. Mislim da je predstava za nas test. Da vidimo koliko se možemo pustiti. Živimo u nekom neznanju", rekla je Amila Terzimehić o predstavi.

Ermin Bravo je istakao kako je Srbljanović napisala tekst koji provocira pitanja da li su današnji mladi ljudi spremni da se žrtvuju za bilo koju ideju. Ovo nije predstava koja politizira, opravdava, osuđuje sam čin atentata, već predstava koja govori o generaciji mladih ljudi, njihovom žaru i spremnosti na žrtvu.

U predstavi igraju Milan Marić, Svetozar Cvetković, Ermin Bravo, Marko Janketić i Amila Terzimehić.