"Inšallah, Madona, Inšallah" u Srbiji
0
Jergović: Jugoslaviju danas mrze oni koji su od nje dobili sve
Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovaj put ne mogu a da ga ne potpisem
Potpuno u pravu
Nisu ni ove godine, ni druge usne pomogle dugo u mojim grudima ti si mesto srca kucala Ne umem da te ne volim, ni samom sebi da te zabranim nikad vise nek? te ne vidim samo nocas da si sa mnom ti Ne brojim noci pijane, za sve sto je bilo kajem se zivim,da opet ljubis me jer prave ljubavi ne prolaze Ne umem da te ne volim, ni dusi svojoj da te zabranim vrati mi se,ljubavi na vecnu ljubav smo se zakleli Refren: Ne mogu,ne mogu,ne mogu bez tebe ja dodji ja te molim,zeljan sam te danima samo ti,samo ti,samo ti si ta koju volim,moja jedina Ne mogu,ne mogu,ne mogu bez tebe ja zauvek budi pored mene,zeljo moja najveca samo ti,samo ti,samo ti si ta koju volim,moja jedina
Miljenko Jergovic mudo od ovna od pisca Savjet Miljenku: Prestani kopirat Coelho-a
nisam nostalgičan u odnosu na državu, već na ljude, vrijeme, društvo, neki grad ili sopstvenu mladost. U tom smislu ja sam sasvim normalno nostalgičan čovek i vrlo često me ta emocije drži. Ako sam ja živio u tom vremenu i u toj zemlji, ne želim nikom dozvoliti da mi to sjećanje uskraćuje.\" Jergović odlično piše, a njegova proza i javno djelovanje imaju iscjeliteljsku ulogu i ekumensku za opustošene balkanske države i njihove državljane...i razotkriva da postoji metafizička Jugoslavija i metafizički Jugoslaveni- koji se ne pozivaju na granice, jezike, zastave...već na lijepu zajedničku prošlost i (danas anakrone) vrijednosti kao što su jednakost, bratstvo naroda, solidarnost, socijalna pravda, slobode i praava za sve, jezik/kultura/književnost iznad nacije i profita kao današnjih bogova.
Jugoslaviju danas brane oni to su najvise pljuvali po njoj i nisu mogli docekati da se raspadne, bas kao i ovaj ko fol pisac.
@ Kosovar... smrdljiva vreco govana...nikada vam ni nije bilo mjesto u Jugi...vi ste na odstrelu bagro...samo takvom...otice i Clintonka...a onda...adio...squiptaru
Bravo Jergoviću,100% istinu govoriš.Svako poštovanje prema tebi...
Što je više kleveta i laži Tito nam je sve miliji i draži... :))
Ma bravo majstore... u potpunosti se slažem sa tvojom izjavom i hvala ti što si to na najljepši mogući način sročio.
Moze on biti i hrvatski i bosanskohercevacki pisac i covik, pogotovo ako su mu korijeni iz BiH. I Tarik Filipovic ti je i hrvatski i bosanski prezentator i glumac, kako ga pretstavljaju u HR, zakaj se tomu ne bunis?
Ovog sam Jergovica licno gledala kada je (sa bine) tvrdio da su Hrvati obespravljeni u ex-Yu. To se desavalo cik prije rata, na onim silnim \"mitinzima za mir\". Sada ta prica vise ne pije vode, pa je jergovic okrenuo curak. Nema on ni savjesti, ni principa,ni mudrosti, da bi bio dobar pisac...On je lakej, a takvi su mu i radovi.
miljenko jest i bu ostal HRVATSKI spisatelj, nemojte ga svojatat, to što se rodio u sarajevu ništa ne znači, tko je čuo da MJESTO rođenja određuje tko si? onda su SVI koji se rode u americi automatski indijanci. miljenko jest glup ko p.e.n.i.s, folira, ogrebao se itekako od juge - što nije dobio stan, nisu ni tisuće drugih i u ono doba zaslužnijih, jeste u vrijeme rata k.e.n.j.a.o i protiv srba i protiv muslimana, kao i smiljko šagolj, da bi se poslije rata pravio da se ništa nije desilo, ali jes činjenica da je uvijek bio hrvat - a i to je njegov problem
Jugu mrze samo oni sto su \"isplivali\" posle njenog raspada u sistemu mrznje i nepovjerenja vladaju majstori tih osjecanja sami pali - sami se udarili niko s vana nama pera nebi mogao odbiti, da smo bili drugaciji u sustini ko nas j e b e
Ma obnovicemo je... Samo da pokrepa generacija koja je ratovala.
@? E, sad cemo da te nabijemo na spolovilo!
čast nekolicini,ali 95% današnjih političara bile se golje kojima je juga omogućila da se besplato uz rad školuju i da iz vukojebina kao članovi skj dođu u veće centre.šta su htjeli da prijepodne budu ateisti a popodne vjernici.sad su najveći kritičari svega iz čega su izvukli korist!