{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jajce: Umjesto o predstavi razgovaralo se o nedolasku glumaca

F
14.6.2013. u 17:05
0
1
Jajce: Umjesto o predstavi razgovaralo se o nedolasku glumaca
0
Jajce: Umjesto o predstavi razgovaralo se o nedolasku glumaca
Segor Hadžagić
U okviru takmičarskog programa Pozorišnih/kazališnih igara BiH u četvrtak se na sceni Doma kulture Jajce predstavio ansambl Pozorišta mladih sa predstavom “Samo nek ne puca” " Emira Imamovića u režiji Dine Mustafića.
Današnji okrugli sto trebao je biti posvećen ovoj predstavi, ali najmanje se govorilo o samoj predstavi, više o činjenici da se niko od aktera predstave osim dramaturga Segora Hadžagića nije pojavio na razgovoru o predstavi.

To je, prema mišljenju, većine prisutnih nepoštivanje kolega i onih koji bi o predstavi željeli razgovarati sa onima koji su je i pravili. Hadžagić je objasnio da su glumci odsutni zbog obaveza da bi se diskusija nastavila u tonu zašto nema studenata bh. Akadenija scenskih umjetnosti na Pozorišnim igrama.

Za Josipa Pejakovića upitna je bila i selekcija jer se zapitao "Zar je ovo što se moglo vidjeti prethodnih dana najbolje što se moglo izabrati?".

O kvalitetu viđenih predstava pa i predstave koja je viđena sinoć mišljenja su bila podijeljena od toga da se radi o sasvim solidnim predstavama do toga da je porazno šta pozorišta nude selektoru Igara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: