Kultura
75

"Ja, mahaluša" na Baščaršijskim noćima 25. jula

Klix.ba
Detalj iz predstave
Detalj iz predstave
Veliki pozorišni hit u BiH, "Ja, mahaluša", 25. jula razveselit će i publiku koja će doći na manifestaciju Baščaršijske noći, i to na Centralnu pozornicu Vijećnica s početkom u 21 sat.

Ovo je jedinstvena prilika da Sarajlije, naša dijaspora i svi znatiželjnici koji nisu do sada uspjeli pogledati ovu komediju o muško-ženskim odnosima dođu na Centralnu pozornicu i vide je besplatno, u organizaciji menadžmenta ljetnog festivala Baščaršijske noći.

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter producent je pozorišnog projekta koji je na velika vrata uspio afirmirati cabaret i ustanoviti u BiH muzički teatar kao samosvojni teatarski žanr.

Prva originalna bh. cabaret predstava "Ja, mahaluša" dosad je imala 72 izvođenja pred 33.000 posjetilaca što je rekordna posjeta u 15 mjeseci izvođenja. Od toga, 35 izvedbi bilo je u Sarajevu, a 37 u BiH i regiji.

Na Baščaršijskim noćima mahalat će se 73. put. Svaka predstava je igrana pred punim dvoranama i protagonisti su nagrađeni ovacijama i istinskim oduševljenjem. Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima traži se karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahaluša", a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igra Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.