Kultura
12

Izložba ženskih aktova Natalije Kovachevski u zgradi Delegacije EU

Klix.ba
U povodu 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, EU info centar u saradnji sa Francuskom ambasadom u BiH i Francuskim institutom u BiH organizuje izložbu ženskih aktova pod nazivom “Être Humaine/Biti čovjek” mlade francuske umjetnice Natalije Kovachevski.

Ovaj događaj će biti upriličen u utorak 24. novembra u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 17:30 sati.

Riječ je o seriji od dvanaest fotografija koje prikazuju autoportrete umjetnice dok obara sterotipe i tabue koje izaziva pojava nagosti u društvu i dokaze da golost nije preduslov za vulgarnost.

Posjetiocima će se ovom prilikom obratiti zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, savjetnik za kulturnu saradnju u Ambasadi Francuske u BiH i direktor Francuskog instituta u BiH Donato Giuliani, te umjetnica Natalia Kovachevski.

Dvadesetpetogodišnja francuska umjetnica, manekenka i autoportretista Natalia Kovachevski fotografijom se počela baviti prije pet godina. Iako mlada do sada je učestvovala u mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama, a iza sebe ima nekoliko stotina portreta i fotografija, a njeni radovi objavljeni su na naslovnicama različitih modnih magazina.