Galerija Novi hram
0
Izložba u čast Isaka Samokovlije
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
„Zidovska masonerija“-Početkom 1933 god. osnovana je u Sarajevu samostalna masonska loža „B\'nai B\'rith“ pod imenom \"Sarajevo\". Clan- liječnik i pisac dr. Isak Samokovlija.
Rodjen je u Gorazdu!
Logor Sajmište http://www.youtube.com/watch?v=EpBCm7Sk3_4
zaboravili ste da U augustu 1942. godine Nijemci su objavili da je Srbija prva drzava u svijetu očišćena od Židova « Judenfrei » ________ Kamion nazvan \'\'Dušegupka\'\' je Nedićeve Srbije izum. Ispušni plinovi su sprovođeni u hermetički zatvorenu prikolicu sa Jevrejima. :(
Interesantan je princip \"kopy-paste\",Isak Samokovlija se rodio 1889. godine, znaci prije 122. godine, jos interesantnije je da niti jedan medij nije primjetio ovu malu gresku koja na kraju i nije bitna.Velicina ovog pisca je da je bio veliki humanista, ljekar, ali i pisac koji je svojom rjecju oslikao bosanskohercegovacku stvarnost vremena u kojem je zivio, a i predstavio nam je zivot siromasnih jevrejskih cetvrti u Sarajevu i drugim gradovima.
Upućujem Vam iskrene pohvale za ovu novu formu izvještaja sa video zapisom iz vlastite produkcije. Portal vašeg formata i posjećenosti trebao bi da ima što više ovakvih sadržaja iz vlastite produkcije. Lijepo je da je na ovaj način obilježena godišnjica velikog humaniste i književnika čija su djela trajno obilježila bosanskohercegovačku književnost. Ovo me vratilo u djetinjstvo , u vrijeme osnovne škole i prvih lektira ... A u trajnom lijepom sjećanju mi je ostala \"Plava Jevrejka\" Kamernog teatra 55 - istinski spektakl sa preko pedeset izvođača na sceni, vrhunski kostimi, odličan ansambl, super muzika u živo. Ja kako smo nekad lijepo živjeli ...
kud ado ne pobjedi isak bi ostao anonimus gdje i pripada
zaboravili ste da U augustu 1942. godine Nijemci su objavili da je Srbija prva drzava u svijetu očišćena od Židova « Judenfrei »
Nije li malo licemjerno od vas potomaka handzar divizije ?
hitno potrebna pomoc bosancu sarajliji tj meni da platim dug za grijanje ako zelite pomoci ostavicu ziro racun
istina je da su svi clanovi njegove porodice iz Sarajeva zavrsili u Jasenovcu..
muslimani su 1941 docekali njemce kao osloboidioce i onda koa udarna pesnica ustastva poslalis sve clanove njegove porodice u Jasenovac.. da je danas ziv Isak bi vjerovatno zivio u Banja Luci ,Beogradu ili jos vjerovatnije u Tel Avivu
Prije svega, veliki humanista, a onda i veliki bosansko-hercegovacki (ne samo jevrejski) pisac). Vrijeme je i bilo da mu Sarajevo oda pocast!
Kad sam bila mala tanko sam pisala unproforu hvala sad ko iz bokala!
Idem sutra na izložbu. Hvala vam za ovu informaciju, idem sutra na izložbu, a večeras čitam Samakovliju. Ovaj članak treba biti pošteđen nepodopština poput ovog prvog \"komentatora\" koji sigurno ne zna ništa o velikom Isaku Samakovliji.