Kultura
0

Izložba slikara Safeta Zeca u Pragu

Sarajevo-x.com
Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Pragu i prestižna praška galerija Muzeja Kampa su 15. travnja 2008. godine organizirali svečano otvorenje izložbe renomiranog bosanskohercegovačkog slikara Safeta Zeca.

Pred nekoliko stotina posjetitelja iz češkog javnog, kulturnog i političkog života i članova diplomatskog zbora, te brojnih državljana naše zemlje, izložbu je otvorio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Na svečanom otvorenju izložbe Safeta Zeca govorio je i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Pragu Ivan Orlić. Veleposlanik Orlić je istakao da su ovakvi kulturni događaji najbolja promocija naše zemlje, te da nedvojbeno utječu na promjenu percepcije Bosne i Hercegovine u svijetu.

Zamjenik ministra kulture Republike Češke František Mikeš je ovom prigodom naglasio da manifestacije poput ove predstavljaju prožimanje kutlurnih sadržaja najvišeg umjetničkog dometa dviju tradicionalno prijateljskih zemalja. Sa nekoliko prigodnih rečenica posjetiteljima se obratio i autor izložbe slikar Safet Zec, kojem je ovo prva samostalna izložba u glavnom gradu Češke.

Izložba Safeta Zeca biće otvorena u Muzeju Kampa do 11. svibnja.