Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVAKA CAST, FANTASTICNA IZLOZBA!!!!!!!!
Ti relativno mladi arhitekti rade kod Amira Vuka i drugih sarajevskih arhitekata pod 10-12 h dnevno, 5 - 10 godina za mizernu platu. Mnogi se nikad ne ožene jer nemaju para ili vremena, a onda nakon 10 godina shvate da su im ovi uzeli mladost i kreativnu energiju. Mnogi će reći pa oni znaju samo na računaru raditi. Nije tako, računar je danas ono što je nekad bio papir. Po toj analogiji i inženjer informatike bio mogao razraditi idejni arhitektonski projekt.
ti si dobro isfrustriran lik, sto ne osnujes studio i sakupis ekipu da razrađuje tvoje skice. a ti mladi arhitekti nisu pupcanom vrpcom vezani, ako imaju muda nek se otisnu u privatluk
Bilo bi dobro kada bi Amir Vuk i drugi sarajevski arhitekti priznali koji to arhitekti pretvaraju njihove skice u arhitektonska rješenja za konkurse, idejne, glavne i izvedbene projekte. Koliki dio autorskog dijela pripada tim arhitektima. Velika je to krađa koja se dešava godinama. Zamislite da Pikaso, Berber ili neki drugi slikar, napravi skicu svoje slike na malom formatu olovkom a da onda tu sliku razradi drugi slikar na velikom formatu, Pikaso kaže dobro je i potpiše se ispod.
Bitno se prodati. To što on na ime koje je izgradio (zasluženo nezasluženo) sad prodaje ublehu nikoga ne zanima. Skicu stavi na papir, obeća i onda povali druge da moraju ispoštovati rokove koje je on obećao bez konsultacija i sl. Najbolji crtač skica.
@Benjamin1 Ma ti ili nemas veze sta pricas ili si neki propali arhitekta koji nema posla a ubjedjen da si pravo dobar, ali te niko ne razumije?! ;)
slika za men's health
Vuk Zec? Zadrz'o i djevojacko?
napokon jedna normalna i zanimljiva tema i jedan veoma pismen tekst, pravo osvjezenje!
Respekt gosp. Amire, mislim Vuče tj. Zeče :)
Umjetnik svjetske klase, ponosni što te imamo.
Nisam nikad cuo za njega, ali vjerujem ti...
@Glupan98 pa nisi čuo jer se ne interesuješ, svako ko zna išta o arhitekturi BiH zna za Gološa i Zeca...