|

Izložba plakata "Pravo na rad" na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu

Izložba plakata "Pravo na rad" na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu
3
Klix.ba
2.12.2014. u 10:38
0
komentara
3

dijeljenja
Izložba plakata "Pravo na rad" na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Foto: Arhiv/Klix.ba
U utorak, 2. decembra s početkom u 20 sati, na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu će u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti i Udruženja likovnih umjetnika BiH biti otvorena izložba plakata pod nazivom "Pravo na rad".
Svake godine organizacija 4Tomorrow određuje temu iz oblasti osnovnih ljudskih prava, a ove godine je to pravo na rad. Grafički dizajneri iz cijelog svijeta su bili pozvani da naprave plakate na ovu temu, a na ovogodišnji konkurs pristigao je 4301 plakat, postavljajući tako novi rekord, drugu godinu za redom.

U žiriju koji je birao finaliste u Parizu, ove godine je bilo dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine, oba profesori Odsjeka za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti - Dalida Karić-Hadžiahmetović i Bojan Hadžihalilović.

Da podsjetimo, plakat o rodnoj ravnopravnosti Dalide Karić-Hadžiahmetović prije dvije godine bio je među 10 najboljih plakata Poster for Tomorrow 2012.

Izložba Poster for Tomorrow održava se treću godinu u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti, povodom obilježavanja 10. decembra, svjetskog Dana ljudskih prava. Cilj ove izložbe je da promoviše ideju ljudskih prava među studentima i profesionalcima, ali i u široj javnosti, a svi posjetitelji će je moći pogledati do 9. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.