{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Lejle Kreševljaković

F
27.12.2010. u 17:11
0
20
Izložba Lejle Kreševljaković
0
Izložba Lejle Kreševljaković
Sarajevo
U izložbenom prostoru Turskog kulturnog centra u Sarajevu u utorak će biti otvorena izložba arhitektonskih radova Lejle Kreševljaković pod nazivom "Stanovanje / kultura / obrazovanje / sport / rekreacija".
Na izložbi je predstavljeno sedam najznačajnijih radova ove autorice nastalih u proteklih pet godina. Promotori izložbe su akademik Ivan Štraus, Luca Morganti,urednica arhitektonskog magazina "SRM Architecture", a među gostima će biti i ambasador Republike San Marino Michelle Chiaruzzi. Organizatori izložbe su Arhitektonski fakultet u Sarajevu, Ambasada Republike San Marina u Sarajevu i Turski kulturni centar Yunus Emre.

Lejla Kreševljaković rođena je u Sarajevu 1976. Studirala je na muzičkoj akademiji i Prirodno-matematičkom fakultetu, Odsjek za matematiku. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2005. godine. Od 1998. sarađuje s akademikom Ivanom Štrausom. Od 2002. do 2005. radi za arhitektonski studio "Argentaria", a od 2005. zaposlena je kao asistent na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu na Katedri za arhitektonsko projektovanje.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 4. januara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: