Turski kulturni centar u Sarajevu
0

Izložba Lejle Kreševljaković

FENA
Sarajevo
Sarajevo
U izložbenom prostoru Turskog kulturnog centra u Sarajevu u utorak će biti otvorena izložba arhitektonskih radova Lejle Kreševljaković pod nazivom "Stanovanje / kultura / obrazovanje / sport / rekreacija".

Na izložbi je predstavljeno sedam najznačajnijih radova ove autorice nastalih u proteklih pet godina. Promotori izložbe su akademik Ivan Štraus, Luca Morganti,urednica arhitektonskog magazina "SRM Architecture", a među gostima će biti i ambasador Republike San Marino Michelle Chiaruzzi. Organizatori izložbe su Arhitektonski fakultet u Sarajevu, Ambasada Republike San Marina u Sarajevu i Turski kulturni centar Yunus Emre.

Lejla Kreševljaković rođena je u Sarajevu 1976. Studirala je na muzičkoj akademiji i Prirodno-matematičkom fakultetu, Odsjek za matematiku. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2005. godine. Od 1998. sarađuje s akademikom Ivanom Štrausom. Od 2002. do 2005. radi za arhitektonski studio "Argentaria", a od 2005. zaposlena je kao asistent na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu na Katedri za arhitektonsko projektovanje.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 4. januara.