Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne razmijm ove ljude.. Zar je za njih bošnjačka tradicija i književnost isključivo islamska.. ? Poslije se ljutite kad vam drugi svojataju Bosnu... Bosansko pismo je ćirilični brzopis , ne nekakve arebice. Samo kažem..
to je pismo okupatorsko, ali jedino kod nas okupatorsko se slavi i svojataju se ljiljani kao svoji .apsurd kao da izrael za 100 god pocne mahat palestinskom zastavom kao svojom
I arebica i ćirilica su dio naše historije. Što pišeš latinicom ako toliko brineš o tradiciji?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jel ovo napisHano na Staro-Bosnjackom ?
Zanimljivo je kako se Vlaski djikobrazi uzjogune i nakostrijese na ovakve clanke.To divlje pleme dovukarise Turci na ove prostore i napravise vjeciti problem. Ako nesto posebno treba zamjeriti Turcima, onda je to taj istorijski promasaj sa teskim posljedicama.
Bosnjake je izmislio Alija da bi nam Sandzaklije, Turci i Kosovari braca bili, otada ih 150.000 dodje u BiH, gdje sva prava imaju, kao i svi mi. Muslimani se na ovim prostorima pojavljuju sa dolaskom Turaka, kada su mahom lokalni katolici i pravoslavci presli na Islam uz odredjene pogodnosti,Turaka i ostalih medju istima nema vise od 5%.Sva prezimena koja se zavrsavaju sa IC su Poturice.
Bošnjački autori sve pisali arapskim pismom!
@BobaBG Ma jok bolan To je bosancica
konacno da neko postavi pravo bosnjacko pismo....vreme je da prestanete tjerati bosnjake da uce i pisu srbski...
Srbski? Još ti ekevaca i ijekavica u istoj nazovi rečenici, i kao ti držiš nekom lekcije o jeziku. Kakav apsurd. Hahaha