{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Čovjek u pripremi" Amera Kapetanovića u Mostaru

F
28.2.2014. u 10:48
0
1
Izložba "Čovjek u pripremi" Amera Kapetanovića u Mostaru
0
Otvaranje izložbe fotografija sarajevskog fotografa i videografa Amera Kapetanovića bit će upriličeno 6. marta u 19 sati u prostoru Galerije "Aluminij" u Mostaru.


Izložbu će činiti 22 Kapetanovićeve fotografije uokvirene u cjelinu pod nazivom "Čovjek u pripremi". Putujući, Kapetanović spaja svoju i tuđu svakodnevnicu, istražujući u međuljudskim odnosima samoga sebe.

"Obožavam Amerove fotografije, mikrosvemire, romantične sekvence, kratke priče prepune njegova nutarnjega svijeta i smisla za humor. One uvlače i vraćaju promatrača na mjesto događaja, ali i pozivaju da se na njih vraća i vraća i vraća i svaki puta primijeti neka nova pojedinost koja, sama za sebe, ali i s drugim pojedinostima u cjelini, priča bezbroj priča. Ono što mene najvećma zadivljuje kod Amera jest sposobnost ne samo za uhvatiti pravi trenutak, nego i projicirati na fotografiju svaki dio svoje emocije, bez ikakva skrivanja, uljepšavanja. On je u ovim fotografijama, premda prikazujući obične prolaznike, ustvari hrabro ogolio sebe i svoj svijet, a upravo ta iskrenost, u spoju s posebnom osjećajnošću, utječe na autentičnost Amerova fotografskog rukopisa", zapisao je, između ostaloga, mr. Ivan Hrkaš sa sarajevske Akademije likovnih umjetnosti, promišljajući o Kapetanovićevim fotografskim uracima.

Kapetanović je rođen 1973. godine, do sada je priredio 16 samostalnih te sudjelovao na više od 150 skupnih izložbi. Članom je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH te Saveza za umjetničku fotografiju u BiH, u kojemu ima strukovno zvanje majstora fotografije. Dobitnik je nagrade ULUPU-a BiH za fotografiju 2006. godine. Fotografijom se bavi od 2003. godine a od 2008. je freelancer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: