Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zanimal' moje Bosnje muslimane ovaj dio istorije njihove domovine?
Ja sam Bosnin i moja je Bosna.U Bosni su od vajkada zivjeli dobri Bošnjaci,islamske,katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti.Danas se neko naziva,Hrvat,Srbin i nrka im je,ali ja ginem za Bosnu koja živi već 1200 godina.Budite šta hoćete,ali mi Bosnu ne dirajte.
Jedan od vladara srednjovjekovne Bosne prija dolaska turaka ti je bio Hrvoje Vukčić Hrvatinić, hrvatski banbi knez Donjeg Kraja, koja je smještena na području današnje sjeverozapadne Bosne i Hercegovine. De malo prouči tu svoju povijest o svojoj Bosni
A kad se vec kitite bosanskim kraljevstvom koliko tzv bisnjaka je dalo ime po bosanskom kralju ili kraljici? Tacno 0%,a koliko po ismanskim unistivacima istog kraljevstva? Tacno 100%.
Pa ko od vas daje imena oo kraljevima i kraljicama?
Imena bosanskih vladara, sramota je da imaš internet a ne koristiš ga: Hrvoje Stjepan Katarina Jelena Prijezda Vladislav Elizabeta Marija Barbara Žigmund Herman Doroteja Matija Pavao Juraj Mladen Miroslav Grgur Marko Jakov Daniel Potraži sam pa se uvjeri, dinastija Kotromanić, Kulinić, Šubić, Boričević,
Ovakve bisere iz povijesti treba čuvati, jer je ovo mjesto Stjepana Kotromanića, kraljice Katarine Kosače i vladara srednjovjekovne Bosne. Da se ne zaboravi kako su okupatori turci pobili i mučili narod. Isto treba otići u Jajce jer je to također grad kralja Stjepana Tomaševića gdje su ga ti isti turci protjerali i ubili. Franjevački dom u Fojnici isto za preporučiti da bolje upoznate svoju povijest.
DRZAVA BOSNA!