{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivo Komšić: Affan Ramić - najbolji pripovjedač među slikarima

20.5.2015. u 13:26
0
7
Ivo Komšić: Affan Ramić - najbolji pripovjedač među slikarima
0
Ivo Komšić: Affan Ramić - najbolji pripovjedač među slikarima
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je telegram saučešća porodici Ramić, povodom smrti akademskog slikara Affana Ramića, jednog od najistaknutijih bosanskohercegovačkih slikara, dobitnika Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, izuzetnog čovjeka i omiljenog Sarajlije.
"Sa nevjericom i tugom primio sam vijest o smrti velikog čovjeka, istaknutog građanina Sarajeva i Bosne i Hercegovine, jednog od najznačajnijih likovnih umjetnika BiH, mog dragog prijatelja Affana Ramića", rekao je Komšić u telegramu saučešća porodici Affana Ramića.

"Pripovijedajući svojim djelima o svojoj snažnoj povezanosti sa ljudima i podnebljima ovih naših prostora, Affana su s pravom nazivali 'pjesnikom duše', 'najboljim pripovjedačem među slikarima', 'ljubavnikom Neretve i Počitelja', ali i istinskim zaljubljenikom u grad Sarajevo, kojem je podario bogat izložbeni opus", navodi se u u pisanoj izjavi.

Cijeneći zasluge ovog izuzetnog umjetnika, koji je svojom stvaralačkom i ljudskom širinom obilježio likovni i kulturni život Sarajeva i Bosne i Hercegovine, akademiku Affanu Ramiću dodijeljena je Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva.

"Affan Ramić će, kao jedinstveni umjetnik i esteta, ostaviti neizbrisivi trag u likovnoj, a ujedno i kulturnoj povijesti Sarajeva, Bosne i Hercegovine i šire", istaknuo je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: